Стартап з іпотечного кредитування Better.com підтвердив, що він звільняє приблизно 9% з майже 10 000 співробітників, повідомляє AIN. Якщо підрахувати, це приблизно 900 людей. І що цікаво, це спосіб їхнього звільнення, який обрав CEO стартапу Вішал Гарг. Він провів конференцію в Zoom, на якій заявив співробітникам, що 15% штату компанії буде скорочено.

«Я прийшов до вас із не дуже гарною новиною. Ринок змінився, як ви знаєте, і ми повинні рухатися з ним, щоб вижити, щоб, сподіваюся, ми могли продовжувати процвітати та виконувати нашу місію. Це не та новина, яку ви хочете почути. Але зрештою, це було моє рішення. І я хотів, щоб ви почули від мене. Це було дуже складне рішення. Я роблю це другий раз у своїй кар’єрі, але не хочу цього робити. Востаннє, коли я це робив, я плакав. Цього разу я сподіваюся бути сильнішим. Ми звільняємо близько 15% компанії з ряду причин — ринок, ефективність і продуктивність», — сказав Вішал Гарг під час одностороннього відеодзвінка.

https://www.youtube.com/watch?v=gpjqbvLkPUw

Люди, знайомі з внутрішніми подіями в компанії, яка найближчим часом планує провести IPO з оцінкою в $6,9 мільярда, повідомили TechCrunch, що рішення про скорочення персоналу спричинило кілька факторів.

Одним з них стали очікування значного скорочення іпотечного ринку після 18 місяців швидкого зростання, зумовленого нижчими відсотковими ставками. Better.com відкрито заявляв про своє бажання розширити досвід покупок та вийти за межі цифрового кредитування, щоб допомогти людям знайти та придбати житло. Компанія також працює над розширенням пропозицій з доданою вартістю, таких як страхування прав власності та домовласників, як частини свого пакета продуктів. У результаті, за словами джерел TechCrunch, у компанії «занадто багато людей не в тих місцях».

Ситуація з одночасним звільненням такої великої кількості співробітників також схожа на випадок заміни людської праці на технології. Перехід Better.com на автоматизацію означають меншу кількість ручних процесів. Адже бізнес, який більшою мірою керується машинами, потребує менше людських ресурсів.

Оновлено: В Better.com заявили, що CEO їхньої компанії обмовився: «Його тези були неправильними, коли вони були роздруковані, тому він використав неправильні цифри». Правильна кількість звільнених з компанії співробітників — 900 осіб, приблизно 9% від штату.