NASA надає SpaceX контракт на три додаткові польоти кораблю Crew Dragon до Міжнародної космічної станції, але продовжує при цьому співпрацю з Boeing, намагаючись усунути усі знайдені недоліки корабля Boeing Starliner.

У 2014 р. NASA присудило Boeing та SpaceX по шість рейсів для перевезення екіпажу на МКС після того, як відповідні транспортні засоби обох компаній отримають сертифікацію агентства. У той час як компанія Ілона Маска завдяки апаратам Crew Dragon вже виконала половину свого контракту, кораблі Boeing Starliner ще навіть не пройшли сертифікацію.

3 грудня 2021 р. NASA повідомило про «зміну контракту», хоч сума, яку агентство заплатить SpaceX за три додаткових польоти, у цьому повідомленні не вказано. Ілон Маск уже відреагував на це у своєму твіттері: «Це честь служити NASA і країнам Міжнародної космічної станції»

Boeing планував запустити свій CST-100 Starliner у серпні 2021 р. у рамках другого безпілотного демонстраційного польоту після невдалого старту в грудні 2019 р. Але внаслідок несправності декількох клапанів паливної системи політ довелося скасувати та ретельно переглянути усю систему.

Boeing сподівається провести це випробування протягом першої половини 2022 року та здійснити старт з астронавтами на борту наприкінці 2022 року. NASA заявило, що продовжить співпрацю з Boeing, щоб зрозуміти проблеми та підготувати Starliner до сертифікації.

Тим часом наступний політ SpaceX Crew-4 на МКС заплановано на 15 квітня 2022 р.