Серія автомобільних симуляторів GRID на цей час налічує вже чотири гри, та остання спроба її перезапустити у Codemasters вийшла не дуже вдалою — GRID (2019) був прийнятий скоріше прохолодно. Сподіваємось, нова частина (до речі, перша в серії після того, як Electronic Arts придбала цього розробника) вийде кращою.

EA анонсувала GRID Legends ще в липні, під час свого івенту EA Play Live. В ній з’явиться сюжетний режим, на який розробника надихнула документальна серія Netflix – Formula 1: Drive to Survive (з живими акторами, знятими в віртуальних декораціях за технологією, подібною до використаної під час зйомок The Mandalorian).

Щодо геймплею, нам обіцяють понад 100 автомобілів та більше ніж 250 подій в режимі Кар’єри. Також повернуться режими Drift та Elimination, крім того, розробник каже, що в GRID Legends буде присутній кросс-платформний мультиплеєр.

Реліз відбудеться на всіх головних ігрових платформах 25 лютого (PlayStation 4/5, Xbox One/Series X/S та ПК), в Steam вже є сторінка гри з рекомендованою ціною 1499 грн. Тим часом розробник виклав на YouTube відео з першим поглядом на геймплей.

Зазначимо, що гра виглядає непогано, але час для релізу вибраний, м’яко кажучи, не дуже вдалий: в лютому очікується багато дуже цікавих проєктів, наприклад, Horizon: Forbidden West, Elden Ring та Dying Light 2. Щобільше, на консолях Sony за тиждень після GRID Legends має вийти довгоочікувана Gran Turismo 7…