Це вже друга спроба групи законодавців від Демократичної партії провести закон, який забороняє використання автоматичних ботів для скупівлі роздрібних товарів, таких як ігрові консолі та відеокарти, з вебсайтів.

Проблема з онлайн-покупками популярних товарів, особливо на великих розпродажах, існую вже давно. Останнім часом, в наслідок дефіциту мікрочипів, вона стосується в першу чергу hi-tech продуктів – ігрових консолей, відеокарт, смартфонів й т.і.

Спеціалізовані торгові боти миттєво скуповують усі доступні в онлайн товари на користь своїх власників, які потім продають їх звичайним покупцям за завищеними цінами. Змагатися з ботом за швидкістю звичайні люди не здатні.

Так званий «Закон про припинення роботи Грінч-ботів» (Stopping Grinch Bots Act) був вперше поданий ще у листопаді 2019 р., але з того часу ситуація значно погіршилась.

Запропонований акт розширює попередній закон, прийнятий ще у 2016 році, який забороняв автоматизованим ботам обходити заходи контролю, щоб скуповувати квитки на музичні концерти та спортивні змагання. Крім того, закон заборонив спекулянтам перепродаж квитків, отриманих через ботів. Stopping Grinch Bots Act застосовує ті самі принципи до всіх онлайн-сайтів роздрібної торгівлі. Слідкувати за виконанням акту буде Федеральна торговельна комісія США.