Британська фінтех-компанія Revolut, яка зараз оцінюється в $33 мільярди, оголосила про готовність до інвестицій в Україну та планує створити 100 нових робочих місць для віддаленої роботи в ІТ-секторі країни до кінця 2022 року. Компанія буде шукати фахівців для розробки нових послуг, продуктів і функцій, а також для прискорення розширення з Європи на інші ринки Північної та Південної Америки та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

На даний момент Revolut вже найняв 20 спеціалістів в Україні та планує збільшити персонал за рахунок фахівців для розробки програмного забезпечення (Java Back-end, Front-end, iOS/Android, Python), аналітики та обробки даних, а також підбору персоналу. За планом Revolut, команда в Україні слугуватиме технічним центром для глобальної діяльності компанії.

Технічним директором та співзасновником Revolut є українець Владислав Яценко, якого Forbes помістив на 34 місце в своєму рейтингу «100 найбагатших українців 2021».

Сам Revolut – це необанк, який має набір цифрових продуктів для платіжних і бізнес-рахунків, платіжних карток, обміну валют і грошових переказів, інвестицій, страхування та інших фінансових послуг. У 2021 році сервіс Revolut запустив перекази з Європи в Україну в доларах, фунтах стерлінгів, євро та швейцарських франках.

За межами Європи Revolut було успішно запущено в Сінгапурі та Австралії в 2019 році, а також у США та Японії в 2020 році. У 2021 році компанія відкрила свої офіси та найняла керівників підрозділів країн в Індії та Мексиці. Також компанія Revolut заявила про свої плани вийти на низку ринків у Південній Америці та розширити свою присутність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.