Під кінець року в нещодавньому релізі Android 12 не вистачало деяких можливостей, які були анонсовані з появою нової системи. Це вже звична практика виробників ПЗ — відкладати деякі функції і поступово додавати їх вже після релізу нових версій операційки (як, наприклад, у Apple було з SharePlay, який користувачам довелося зачекати). У свіженькому дописі в блозі Google розповіли, чого варто очікувати в Android 12 найближчим часом.

Однією з найцікавіших можливостей стане підтримка Digital car key — функція відкривання авто смартфоном. На жаль, випробувати її зможуть тільки власники BMW, які були випущені починаючи з 2020 року і смартфону Pixel 6, Pixel 6 Pro або Samsung Galaxy S21 з підтримкою UWB. Особисто я сподіваюсь, що як було і з Android Auto та Apple CarPlay, виробники авто знайдуть спосіб додати таку можливість до інших вже існуючих автівок, адже придбати новий смартфон трішки легше, ніж нове авто.

В Android 12 потрохи з’являються нові можливості

До речі, в Android Auto також є невеликий апдейт. Скоро він зможе запускатись автоматично, коли смартфон під’єднано до авто. Також в інтерфейсі будуть невеликі зміни, як, наприклад, швидкий запуск музики з головного екрану, а знайти улюблений трек можна буде за допомогою голосу. В Google Assistant також будуть запропоновані «розумні» відповіді на повідомлення, які можна буде використати в один тап, таким чином не відволікатися від дороги.

В Android 12 потрохи з’являються нові можливості

Ще наступного місяця Android 12 зможе автоматично відключати доступ до мікрофону, камери та іншого для тих додатків, які довго не використовувались. Така функціональність була в Android 11, але до нової версії операційки вона чомусь одразу не дійшла.

Також оновлення в Android 12 стосуватимуться віджетів додатків YouTube Music, Google Play Books та Google Photos. Так, додатком музики буде зручніше керувати, а до бібліотеки книжок буде швидший доступ. Віджет з фото зможе показувати картки з обраними людьми або домашніми тваринами.

І наостанок функція сповіщень родини через «розумні» ґаджети — Family Bell — тепер буде доступна і для смартфонів. Таким чином можна нагадувати всій родині про сімейні збори та інші групові активності.

Все це має з’явитись у системі найближчим часом, але не в один день. Оновлення розплановані на «найближчий час».