«Міжнародний день шопінгу», який ми всі знаємо, як «Чорну п’ятницю», цього року зміг здивувати. Незважаючи на більшу популярність серед геймерів консолі від Sony, цьогоріч переможцем під час осіннього розпродажу стала компанія Microsoft з моделлю Xbox Series S. Це повідомляє видання BusinessInsider з посиланням на данні Adobe Digital Economy Index.

Але свою роль у цьому зіграли не величезні знижки, або небачені акції, а саме проблеми з напівпровідниками, які так само гальмують виробництво не тільки ігрових консолей, але й комп’ютерного «заліза», автівок та іншого. Тож ті покупці, які насамперед шукали PlayStation 5, Xbox Series X або Nintendo Switch OLED, банально не могли їх придбати через відсутність на полицях магазинів.

Чого не можна було сказати про Xbox Series S, яка не просто була у наявності ретейлерів, так ще й коштує дешевше флагманів. Не дивлячись на її позиціонування в лінійці, вона все одно підтримує всі сучасні ігри і сервіс Game Pass. Більш того, вона на $200 дешевше за PlayStation 5 та Xbox Series X ($300 проти $500), так ще й фізично займає менше місця.

Правда, криза напівпровідників та «Чорна п’ятниця» все одно не залишили геймерам вибору. ¯\_(ツ)_/¯