NASA вимушено було відкласти вихід астронавтів у відкритий космос через загрозу уламків

NASA відклало вихід у відкритий космос двох астронавтів лише за кілька годин до його початку після того, як отримало попередження про загрозу уламків, що мали пройти коло МКС.

У заяві, оприлюдненій на початку 30 листопада, NASA зазначило, що сповіщення про космічне сміття, отримане напередодні ввечері, спонукало агентство відкласти вихід у відкритий космос астронавтів Тома Маршберна та Кайли Баррон, який мав початися приблизно о 7 годині ранку за східним часом. Вони планували замінити антену S-діапазону на фермі станції, яка нещодавно втратила здатність передавати дані.

«Не маючи можливості належним чином оцінити ризик, який це може становити для астронавтів, ми вирішили відкласти вихід у відкритий космос до отримання додаткової інформації», – йдеться у заяві. Агентство не вказало ні про які уламки йде мова, ні про час і відстань найближчого їх зближення зі станцією.

Цікаво, ще це оголошення було зроблено лише через кілька годин після того, як менеджери NASA, говорячи на брифінгу для ЗМІ про вихід у відкритий космос, применшили ризик, який створюють уламки, що з’явилися після випробування російської протисупутникової зброї 15 листопада 2021 р. Це випробування утворило тисячі уламків, в наслідок чого екіпаж МКС був вимушений ховатися в кораблях «Союз» та Crew Dragon протягом кількох годин одразу після випробування.

Більше коментарів!