Intel зберігає свої старі процесори на складі в Коста-Ріці, щоб мати змогу захистити користувачів від нових вразливостей

Протягом останніх кількох років Intel збирала та каталогізувала свої застарілі чипи на складі в Коста-Ріці, але не для музею чи інших історичних цілей. А щоб забезпечити захист клієнтів різних поколінь апаратного забезпечення від нещодавно виявлених атак, на кшталт відомих Meltdown та Spectre. Для цього Intel потрібні приклади свого старішого обладнання для тестування. Як виявилося, деякий час це було складним завданням, бо донедавна у компанії не було офіційного методу каталогізації та зберігання застарілого обладнання.

Виробник чипів випускає багато нового й оновленого обладнання щороку, але більшість споживачів не оновлюються до останнього та найкращого з кожним наступним випуском. Це створює багаж застарілих продуктів, які активно використовуються в повсякденному житті та можуть бути вразливими до нових атак.

Мохсен Фазліан, генеральний менеджер відділу забезпечення продуктів і безпеки Intel, розказав The Wall Street Journal, що деякі частини апаратного забезпечення були настільки занедбаними в стінах Intel, що їм довелося звернутися до eBay, щоб отримати моделі в гарному стані. Зокрема мова йшла про друге покоління процесорів Intel Core з кодовою назвою Sandy Bridge, що були представлені у 2011 році й зняті з продажу у 2013.

Лабораторія довгострокового зберігання Intel відкрилася в другій половині 2019 року, в ній розміщено близько 3000 застарілих апаратних засобів і програмного забезпечення, що були випущені за останні 10 років. На підприємстві працюють приблизно 25 співробітників, готових зібрати машину, щоб задовольнити запит інженера Intel та зробити її доступною через хмару для віддаленого тестування.

В лабораторії отримують близько 1000 запитів на створення систем на місяць і приблизно 50 нових елементів обладнання щотижня. Наступного року Intel планує подвоїти складські площі, щоб можна було розмістити вже 6000 пристроїв.

Більше коментарів!