У далекому 1978 році баварська компанія випустила модель M1, яка була середньомоторним спортивним купе. Вже наступного року вона отримає свого першого наступника, концепт якого компанія щойно показала. Але цього разу автівка буде геть іншою — гібридним кросовером. Однак, літера M у назвах теперішніх моделей завжди означає, що машина потужна і керувати такою буде дуже цікаво. До того ж, дизайн презентованого концепту вражаючий.

BMW продемонструвало вражаючий концепт XM — неочікуване продовження M1

Ба більше, це буде найпотужніше авто в лінійці М. 8-циліндровий двигун у парі з електромотором зможуть забезпечити потужність у 750 к.с. та 1000 нм крутного моменту. Дуже непогано, як для сімейного кросовера. Разом з цим, запасу батареї вистачить на майже 50 км їзди виключно на електротязі. На жаль, багатьох подробиць про концепти зазвичай не розповідають, тож, наприклад, як швидко ця машина може розігнатися від 0 до 100 км/год поки не повідомляють.

А от що консепт таки здатен продемонструвати, це нову зовнішність та інтер’єр. В дусі BMW останніх років, XM теж отримав великі «ніздрі» попереду. До них навіть не всі фани ще звикли, але не помітити таку автівку серед інших буде важко. Тож зрозуміло, чому дизайнери так роблять. А щоб цього не здалось замало, «ніздрям» додали ще й контурну підсвітку.

Також допоможуть впізнати бренд задні ліхтарі. На концепті це дві великі лінії, вигин яких разом з іншим декором заходить майже до задніх вікон по боках корпусу. Не певен, що в серійній моделі вони будуть такі самі, але наразі виглядають гарно.

Всередині це теж доволі футуристичне авто. Салон оздоблено спортивними сидіннями, шкірою та карбоном. Як і у моделі iX, тут перед водієм так само будуть два великі дисплеї. Не забули про Ambient light на дверцятах та стелі.

За інформацією Motor1, коштувати таке задоволення будет від 120 до 150 тисяч доларів. Кінцевий варіант BMW XM ми зможемо побачити наприкінці наступного року. А зараз можна подивитись коротке відео, яке детальніше за фото продемонструє новинку.