Усього за тиждень український стартап MySat зібрав на Kickstarter суму потрібну для налагодження дрібносерійного виробництва наборів для створення моделей міні-сателітів. При початковій меті у $7,000 проєкт зібрав вже майже $10,000 фінансування. До цього, влітку 2021 р., команда провела краудфандинг в Україні.

MySat – це набір для створення базової моделі міні-супутника у форматі CubeSat 1U (10 × 10 × 10 см) для знайомства з технологіями, програмним забезпеченням, системою керування та датчиками. Такий набір не можна запустити у космос, але його можливо використовувати у навчальних та розважальних цілях.

До комплекту входять: камера, яка може робити знімки по команді; акселерометр та гіроскоп; магнітний компас; датчики температури, тиску, вологості; власна система живлення й акумулятор. За словами творців супутник MySat можна зібрати та запрограмувати самостійно та без спеціальних знань, користуючись лише інструкцією. У планах стартапу зробити набір MySat ще простішим, схожим до конструкторів Lego Technic.

Найдешевший комплект MySat на Kickstarter «для хардкорних користувачів» без корпусу сателіту обійдеться вам у $98. Більш повний набір можна замовити з українського сайту компанії за 4300 грн. Стартап планує розпочати серійне виробництво наборів у грудні 2021 р., а вже з лютого 2022 р. ті, хто підтримав проєкт, почнуть отримувати міні-супутники MySat.