Це найбільші інвестиції Samsung у США, що здійснюються на тлі глобального дефіциту мікросхем, які використовуються в автомобілях, телефонах та інших електронних пристроях.

Очікується що завод, який побудують неподалік від Остіна, запрацює у другій половині 2024 року. Нова фабрика стане доповненням до вже існуючого заводу Samsung у Остіні, та створить 2000 додаткових робочих місць. Крім Техасу компанія розглядала у якості нової локації Арізону та Нью-Йорк.

Цей анонс – відповідь на занепокоєння влади США дефіцитом мікросхем, що може нанести шкоду національної безпеці. Ще у червні 2021 р. президент США Джо Байден розпочав масштабну ініціативу що до захисту важливих ланцюгів поставок, включаючи пропозицію надати $52 млрд. для підтримки внутрішнього виробництва мікросхем у рамках так званого CHIPS Act. Адміністрація заявила, що цей акт допоможе США конкурувати з Китаєм і запобігти довгостроковій кризі поставок.

Крім того, в США існують побоювання щодо безпеки Тайваню, ще одного великого постачальника мікросхем. Міністр торгівлі США Джіна Раймондо сказала, що Конгрес повинен прийняти закон якомога швидше, коли її запитали, чи потрібна США більш чітка оборонна стратегія щодо острова.