Компанія Nissan нарешті оголосила про свої плани прискорення випуску електромобілів. Для цього вона готова витратити 2 трильйони ієн (близько $17,6 мільярдів) протягом наступних п’яти років. І для того, щоб підкреслити цей момент, Nissan представив декілька нових концепцій електромобілів, включаючи кросовер, спортивний автомобіль, пікап та позашляховик. Вони отримали назви Nissan Chill-Out, Nissan Max-Out, Nissan Surf-Out і Nissan Hang-Out. Ніяких особливих деталей про нові концепти компанія не розкрила, а лише поділилася загальним описом та дизайном. Зокрема зазначається, що всі моделі отримають систему повного приводу e-4ORCE від та технологію допомоги водієві ProPilot.

Nissan Chill-Out

Концепт кросовера, який побудовано на більш компактній платформі CMF-EV, ніж Nissan Ariya. Враховуючи це, можна припустити, що і його вартість буде нижчою.

Nissan Max-Out

Майже електричний суперкар, який має отримати всі останні напрацювання компанії в електромобілях. Зокрема Nissan стверджує, що він включатиме динамічне проходження поворотів і реакцію керма, яка збалансована з обмеженим креном кузова, щоб оптимізувати комфорт водія і пасажира.

Nissan Surf-Out

Електричний пікап від Nissan, що вирізняється яскравим дизайном, суцільною світлодіодною панеллю замість задніх фар, з можливістю виводити на неї зображення. Крім того, за словами виробника, електромобіль зможе ділитися електроенергією з іншими пристроями та отримає плаский багажник для розміщення всього необхідного, щоб поїхати в подорож.

Nissan Hang-Out

Позашляховик оснащений інтер’єром, схожим на лаунж, регульованими кріслами, та повністю рівною підлогою, що простягається від передньої до задньої частини автомобіля.

Для впровадження своєї стратегі електрофікації Nissan до 2028 року реалізує те, що він називає «повністю твердотільними акумуляторами» (ASSB). Компанія готує «пілотний завод» в Йокогамі, Японія, до початку 2024 року. Твердотільні акумулятори теоретично можуть заряджатися швидше, зберігають більше енергії та служать довше, ніж традиційні літій-іонні акумулятори, які використовують рідкі електроліти для переміщення енергії. Хоча твердотільні батареї не давалися дослідникам протягом багатьох років, деякі компанії стверджують, що стоять майже на порозі прориву в цій технології.

В свою чергу Nissan каже, що твердотільні батареї допоможуть зробити електромобілі більш доступними, знизивши ціну на акумуляторні батареї до $75 за кВт-год до 2028 року. Компанія прагне ще більше знизити її до $65 за кВт-год, щоб досягти паритету витрат між електромобілем та бензиновими транспортними засобами в майбутнє.

Що цікаво, Nissan, навідміну від деяких інших автовиробників, не обіцяє повністю відмовитися від моделей з двигуном внутрішнього згорання. До 2030 року компанія випустить 23 нові електрифіковані моделі, 15 з яких будуть повністю електричними. Nissan націлений на 50-відсоткову електрифікацію своїх брендів Nissan та Infiniti до кінця десятиліття. В наступні до 2026 року виробник планує збільшити обсяг продажів електрифікованих моделей на основних ринках: в Європі до 75%, в Японії до 55%, в Китаї та США до 40%.