Польський видавець та розробник відеоігор CD Projekt оголосив фінансовий звіт за III квартал 2021 р. (липень – вересень 2021). На жаль у ньому замало дійсно нової інформації, хоча є дещо цікаве.

Після невдалого старту Cyberpunk 2077 компанія майже увесь минулий рік працювала над патчами для гри замість обіцяних раніше DLC. Наразі з’явилася інформація, що команда CD Projekt RED, яка працює саме над доповненнями до Cyberpunk 2077, поступово розширюється. Хоча навіть приблизних дат релізу DLC розробники все ще не дають.

Те ж саме стосується й оновлених версій Cyberpunk 2077 та «Відьмака 3», які збираються випустити у першому та другому кварталах 2022 р. відповідно. Точних дат ще немає, як і списку поліпшень. Відомо лише, що вони будуть безкоштовними для власників ігор на консолях поточного покоління, а першими подробицями щодо покращених версії автори поділяться лише на початку 2022 р. Єдине що відомо – The Witcher 3 отримає візуальне оновлення, усі доповнення та деякі нові предмети, запозичені з серіалу Netflix.

Квартальний звіт CD Projekt: оновлені версії Cyberpunk 2077 та «Відьмака 3» вийдуть у 2022 році

Крім того було підкреслено, що співробітники студії продовжують займатися ранніми напрацюваннями для своєї наступної великої гри, яка буде входити в одну з двох великих франшиз — «Відьмака» або Cyberpunk.

Підтримку мобільних ігор The Witcher: Monster Slayer та «Гвінта» буде продовжено, наразі ніхто не збирається закривати жоден з цих проєктів.

Що стосується фінансової частини звіту, то незважаючи на падіння прибутку, у CD Projekt досить коштів для розвитку й навіть придбання нових студій. Єдиний підрозділ, який чекає реорганізація – це збитковий GOG.com. Деяких розробників, які займаються магазином, переведуть до інших команд.

З повною версією квартального звіту CD Projekt можна ознайомитися за посиланням.