Згідно з витіком інформації, оприлюдненим твітер-акаунтом Oops Leaks, четверта частина Bioshock вже розробляється і очікується, що буде офіційно анонсована у першому кварталі наступного року. Робоча назва – Bioshock Isolation, дія буде відбуватися в новому для франшизи ізольованому місті.

Обіцяна атмосфера антиутопії, а саме місто буде поділене на дві частини з радикально протилежними ідеологіями – “добру” згори, де мешкає заможне суспільство, і похмуру “підземну”, керовану диктатором, який веде “вертикальну” війну.

Гра буде використовувати рушій Unreal Engine 5. Розробники Bioshock Isolation — ветерани ігрової індустрії з колишньої студії Irrational Games, що в минулому працювали над такими хітами, як Watch Dogs: Legion, Shadow of the Tomb Raider, Mafia 3 та Deus Ex: Mankind Divided. Під час пітчингу гри видавцю розробники вказували, серед іншого, що при створенні концепції вони надихалися такими творами, як книги The City and the City (“Місто та місто”) Чайни М’євіля, “Ми” Євгена Замятіна, Shantaram (“Шантарам”) Ґреґорі Девіда Робертса та фільм Citizen Kane (“Громадянин Кейн”).