Корпорація Roblox, що є розробником та видавцем популярної серед дітей однойменної онлайн гри, подає до суду на свого екскористувача Бенджаміна Роберта Саймона, популярного ютубера під ніком Ruben Sim, який нібито тероризував ігрову платформу та її спільноту розробників.

Пікантності ситуації додає той факт, що Roblox забанив Саймона багато років тому, нібито за використання гомофобних та расистських образ, переслідування інших та сексуальні домагання. За неперевіреною інформацією, Саймон досі використовує облікові записи, створені іншими, і хаки для підтримки доступу до платформи. Тому в Roblox у судовому порядку хочуть, щоб він припинив імовірні переслідування співробітників і користувачів на Roblox та інших місцях, а ще виплатив $1,65 мільйона за збитки.

Позов містить кілька прикладів нібито неправомірної поведінки з боку Саймона. Серед яких є звинувачення в тому, що минулого місяця він опублікував «помилкові та оманливі терористичні загрози», які призвели до тимчасового закриття конференції розробників Roblox у Сан-Франциско. В свою чергу Roblox стверджує, що на розслідування загрози та забезпечення безпеки місця події корпорація витратила $50 тис.

Крім того, Саймона звинувачують у «гламуризації» активного стрілка, який вчинив вбивства 3 квітня 2018 року в штаб-квартирі YouTube у Сан-Бруно, Каліфорнія, та насмішках над схожим терористичним актом в штаб-квартирі Roblox у сусідньому Сан-Матео. Roblox також стверджує, що він намагався завантажити переважно оголену фотографію себе та зображення Адольфа Гітлера, а ще спробував викласти на платформу секс-гру.