Цього року виставка Seoul Motor Show розпочалася з однієї дуже непоганої автівки. Корейський виробник Kia презентував одну зі своїх найпопулярніших моделей в новому дизайні. І нова зовнішність кросовера багато в чому нагадує продемонстрований раніше концепт-кар Kia HabaNiro.

Презентована новинка стане другим поколінням цієї моделі. Вона так само може бути з гібридним двигуном, так і з опцією plug-in. Окрім того, пізніше буде повністю електрифікована версія машини. На жаль, подробиць про їхні можливості і запас ходу поки що немає.

Kia презентувала друге покоління кросовера Niro 2022

Але в першу чергу нове покоління приверне увагу саме дизайном. Придивившись, знайти в ньому продовження минулої зовнішності все-таки можна, наприклад, у формі фар. Але тепер Niro виглядає значно «свіжіше». Особливо добре виглядають масивні задні ліхтарі-бумеранги. Також виробник акцентує увагу на використанні екологічних матеріалів та покращеній аеродинаміці. Але й без цікавих технічних рішень також не обійшлось.

Наприклад, завдяки GPS автівка зможе самостійно «розуміти», де саме вона знаходиться, і в залежності від середовища, перемикатися повністю на електричну тягу в «зелених» зонах. Такий режим в компанії відповідно назвали Greenzone Drive Mode. Також бортовий комп’ютер зможе запам’ятовувати місця, де водій сам переходив в режим EV і у майбутньому робити це автоматично.

В інтер’єрі також багато змін. Прилади і мультимедіа тепер поєднані в одну велику панель з вдома екранами, з’явилися embient light і зовсім нове кермо. Тут також наголошують на екологічності, адже багато елементів салону автівки зроблено з вторинно перероблених матеріалів.

Наразі інших подробиць, як і орієнтовних цін нової моделі, ще немає.