Чуток навколо AR/VR-пристроїв від Apple останнім часом тільки більшає. Всі вони ґрунтуються або на нових отриманих компанією патентах, або на інформації, яка йде від відомих аналітиків. Проте сама компанія, як завжди, намагається зберігати все у таймниці і презентує нові ґаджети виключно на фірмових Apple Events.

Цього разу відомий аналітик Мін-Чі Куо поділився більш далекими планами компанії стосовно її флагманського продукту — iPhone. Куо каже, що за 10 років смартфона компанії в теперішньому вигляді може не бути, а всі його функції перейдуть у форму AR-пристрою.

І такий прогноз трапився на тлі чуток, що Apple відклала запуск своєї першої AR/VR-гарнітури на 2022 рік. Що правда, таких «перенесень» було чимало останніми роками. Але отримані патенти і справді кажуть про те, що в Купертіно як мінімум працюють і над таким проєктом, але це не дає гарантій, що найближчим часом такий буде презентовано.

Щодо відмови від звичної форми смартфона, наразі важко уявити, як це можливо. Тому є ймовірність, що новий пристрій не замінить iPhone, а просто зможе мати виключно свою функціональність і працювати незалежно, якимось чином доповнюючи задачі користувача (як, наприклад, зараз можуть «розумні» годинники). Що правда, сам Куо вірить, що такий пристрій має працювати абсолютно незалежно, а не як аксесуар, бо в іншому випадку це не допоможе розвитку продукту.

Зважаючи на сьогоднішню кількість користувачів смартфонів (взагалі і виключно iPhone), і справді важко уявити, як можна їх замінити. Що скажете, чи можливо перевести смартфон у AR і наскільки це буде зручно у повсякденні?