Компанія Intel вже розпочала перші постачання мобільних чіпів Core 12-го покоління. Про це у своєму твіттері написав Грегорі Брайант, керівник підрозділу Intel Client Computing Group.

Це означає, що виробники ноутбуків та міні-ПК вже готують до виходу свої системи на основі нових процесорів Intel.

Платформа на базі Alder Lake-P прийде на зміну найшвидшим мобільним чіпам в асортименті Intel – Tiger Lake-H. Нагадаємо, що гібридна архітектура Core 12-покоління передбачає наявність продуктивних ядер (P-Core) та енергоефективних (E-core). Саме в контексті мобільних систем подібна зв’язка має принести максимальну вигоду. При високому навантаженні в роботу можуть включатися всі обчислювачі, тоді як нескладні фонові завдання можуть оброблятися економічними ядрами, економлячи заряд батареї.

Процесори Intel Alder Lake-P вже постачаються виробникам ноутбуків

За попередніми даними, топові мобільні процесори лінійки Alder Lake-P включатимуть 6 продуктивних ядер з підтримкою Hyper-Threading та 8 економічних ядер з архітектурою Gracemont. Загальна кількість потоків даних, що одночасно оброблюються – 20.

Процесори Intel Alder Lake-P вже постачаються виробникам ноутбуків

Поки що відомо про три старші моделі нової серії – Core 9-12900HK, Core i7-12800H та Core i7-12700H. Напевно, у продуктивній мобільній лінійці також будуть представлені чіпи сімейств Core i5 і Core i3.

Очікується, що Intel представить свої мобільні рішення на базі Core 12-го покоління на січневій виставці CES 2022. Згідно з чутками, ноутбуки на Alder Lake-P вперше оснащуватимуться дискретною мобільною графікою Intel Xe-HPG (Arc Alchemist) власної розробки виробника.