Певно, час від часу всі ми можемо трохи піддатися ностальгії, коли проходимо повз визначне місце, чуємо стару пісню, з якою пов’язані гарні моменти, куштуючи страву, яка нагадує смак з дитинства, чи щось у такому ж дусі. І я впевнений, у читачів нашого сайту є багато цікавих спогадів, пов’язаних із технікою. Освіжити їх тепер можна за допомогою ще одного ресурсу, а саме нового музею — Mobile Phone Museum.

Над колекцією працює команда з семи ентузіастів, на чолі яких стоїть Бен Вуд, аналітик компанії CCI Insight. Їх підтримує Vodafone та ще п’ять спонсорів. Так компанія чоловіків збирає експонати старих мобільних телефонів, робить фото і невеликий допис про цікаві особливості пристроїв з минулого. Після цього телефони йдуть на зберігання.

Англійці відкрили ностальгійний віртуальний музей мобільних телефонів

На сьогодні вони зібрали вже більше двох тисяч різних моделей більш ніж двохсот брендів, а загалом, враховуючи «повтори», мають більше трьох з половиною тисяч старих телефонів. Каталог поповнюється «новинками» майже щодня, а на сторінці з усіма пристроями є моделі, яких не вистачає, і які при наявності і бажанні можна відправити команді. 

У віртуальному музеї є й цікавий розділ Collections, де різні ґаджети рознесені на категорії на кшталт «Телефони Бонда», «Перші» (перший телефон з камерою, жорстким диском, двома SIM-картами, тощо), або «Люксові».

Англійці відкрили ностальгійний віртуальний музей мобільних телефонів

«Загубитись» у музеї можна надовго, бо цікавинок там вистачає. Різні кольори, дизайн та форми перших стільникових телефонів навряд залишать байдужими фанатів електроніки. Тому перед тим, як йти по цьому посиланню до Mobile Phone Museum, переконайтеся, що маєте в запасі трохи вільного часу. Серед схожих проєктів ще можна подивитися на старенькі комп’ютери у Steve’s Old Computer Museum, та телефони і смартфони на популярному тематичному ресурсі PhoneArena.

А в коментарях можете поділитися з нами, якими цікавими телефонами ви користувалися в ті часи.