Китайсько-шведській автобренд Polestar (входить до складу Volvo Cars, що в свою чергу належить китайської Zhejiang Geely) показав перше зображення серійного повнорозмірного люксового електрокару Polestar 5, створеного на базі концепту Polestar Precept, який був вперше продемонстрований публіці 25 лютого 2020 року.

Наразі у лінійці Polestar лише дві моделі – гібридний Polestar 1, який виготовляється з 2019 р. та повністю електричній Polestar 2, що пішов у серію у 2020 р. У вересні цього року Polestar оголосила про поповнення лінійки відразу трьома моделями, виробництво яких почнеться у 2022–24 рр. По-перше, це великий електрокросовер Polestar 3 з приблизною ціною у 75 тис. евро, що з’явиться у 2022 р. Далі, ймовірно у 2023 р., прийде черга більш компактної моделі Polestar 4 з цінником у 45 тис. евро. Й нарешті, лише у 2024 р. з’явиться Polestar 5 – великий чотиридверний люксовий електрокар, який буде конкурувати з Porsche Panamera, Tesla Model S, Mercedes-Benz EQS, Audi E-tron GT та Lucid Air як по характеристикам, так і ціні.

Наразі ніяких характеристик жодного з цих автомобілів не оголошено. Ймовірно Polestar 5 буде побудований на платформі SPA2, наступниці спільної для багатьох авто Volvo платформи Volvo Scalable Product Architecture (SPA), що використовується у таких моделях як Volvo XC90 II, Volvo S90, Volvo XC60 II, Polestar 1 та Lynk & Co 09.

Серійна версія Polestar 5 збереже майже всі риси концепту Polestar Precept, але двостулкові двері замінять на традиційні. Теж саме стосується й незвичних дзеркал/камер концепту, у серійній версію вже стандартні дзеркала. Polestar також оголосив про більш глибоку інтеграцію у Precept інформаційно-розважальної системи Android Automotive від Google.