Восьмиразовий номінант на премію “Оскар” Бредлі Купер запускає нову продюсерську компанію, в якій повернеться до екранізації циклу романів “Пісні Гіперіону” Дена Сіммонса.

Над цим проєктом Купер працює з 2011 року, і спочатку він планував випустити обмежений серіал на телеканалі Syfy. Проте наразі екранізація перейшла до студії Warner Bros, яка за участю продюсерської компанії GK Films, зніме повнометражний фільм.

Як зазначають джерела видання Deadline, студія планує надати картині тієї широти та масштабу, якого вимагає історія, розказана в “Гіперіоні”. Отже можна очікувати на високобюджетний фільм.

Проте наразі немає інформації, як будуть екранізовані інші романи циклу, який, крім «Гіперіону», включає книги «Падіння Гіперіону», «Ендіміон» та «Схід Ендіміона». Також наразі немає інформації про те, хто стане режисером картин.

Події роману “Гіперіон” розгортаються через 700 років після знищення Землі внаслідок Великої Помилки – невдалого експерименту з чорною дірою у Києві. Незадовго до того, як чорна діра поглинула планету, почалася так звана Гіджра — переселення людей на інші планети Всесвіту. За підтримки штучних інтелектів, створюються портали Перекидача і надсвітловий зв’язок, що дозволяє пришвидшити колонізацію та створити міжгалактичне політичне об’єднання — Гегемонія Людства зі штаб-квартирою на Тау Кита.

Проте існуванню Гегемонії загрожуть навали Вигнанців — людей-мутантів, які під час Гіджри відкололися від колонізаторів та пристосувалися до життя в космосі. На фоні найбільшої з таких навал, група людей збирається втілити давнє пророцтво, яке говорить, що в останні дні існування людей на планету Гіперіон до так званих Гробниць Часу повинні відправитися паломники, щоб розгадати їх таємницю та зустрітися з давнім чудовиськом — Шрайком.

Книга “Гіперіон” Дена Сіммонса вийшла у 1989 році та одразу набула широкої популярності. У 1990 році вона отримала премії «Г’юґо» та «Локус», як найкращий науково-фантастичний роман.