ASUS ROG Gladius 3 Wireless Aimpoint – легка бездротова ігрова миша

Для того, щоб бути легкою, ігрова мишка не обовʼязково повинна бути простою, погано оснащеною та мати купу отворів у корпусі для зменшення ваги, в які ще й пил буде набиватися. Це твердження доводить бездротова миша ASUS ROG Gladius 3 Wireless Aimpoint, яка при вазі в 79 грамів може запропонувати своєму користувачеві дуже багато. І про це піде мова далі в цьому огляді.

Комплектація ROG Gladius 3 Wireless Aimpoint

Разом з мишкою поставляється доволі щедрий комплект: мішечок для зберігання миші, наклейки на боковини для покращення зчеплення з рукою, змінні перемикачі під основні клавіші та інструмент для їх зняття, кабель для зарядки та використання, та перехідник для підключення ресивера бездротового сигналу.

Останній оснащено кліпсою, завдяки якій ви можете закріпити ресивер на килимку максимально близько до миші у випадку використання бездротового режиму.

Дизайн

В порівнянні з минулим поколінням Gladius, третє стало сучаснішим, помітно оновленим з більш плавними лініями. Мишка продається у двох кольорах — чорному та білому і в обох вона побувала в мене на тесті.

Чесно кажучи, я майже не користувався чорною версією, бо нічого особливого в ній не побачив. Вона практична і… все. Єдине що якось розбавляє її зовнішність — це підсвітка логотипа ROG на поверхні, яка лягає на долоню.

А от біла — інша справа, як на мене. Але я розумію, що такий колір підійде не під будь-який сетап. Особисто мені сподобалося поєднання сірого та білого.

Також здивувала практичність білої моделі. За час користування я не помітив того, щоб на ній осідав пил, були помітні відбитки, або корпус якось міняв свій колір.

На нижній поверхні, окрім ніжок та сенсору, розташувався перемикач режиму підключення до ПК, а також кнопка перемикання профілів, які ви зможете налаштувати в програмному забезпеченні.

Ергономічність, вага

Як для бездротової миші, Gladius 3 виявилася доволі легкою і це при тому, що в середині встановлено акумулятор. В руці мишка майже не відчувається, але зібрана вона з міцного пластику і до якості збірки в мене немає жодної претензії. 79 грамів — це, звісно, не рекорд, але для сучасної бездротової миші дуже хороший показник.

Як і попередні моделі лінійки Gladius, в третьому поколінні залишилися ергономічна форма корпусу. Ідеальним варіантом хвату, на мій погляд, тут є “долонь”. Якщо ви любите пересувати мишку піднімаючи її, то вам знадобляться додаткові накладки, завдяки яким мишка стає чіпкішою для пальців. Але якщо мишку не підіймати, то в руку вона ідеально вливається.

Мишку оснащено 6 кнопками: парою основних, колесом прокрутки, кнопкою позаду нього та двома боковими клавішами під великий палець правої руки. Про основні клавіші я розповім трохи згодом, а щодо всіх інших, то до них в мене немає жодної претензії.

Вони тактильно виділені та чітко натискаються. Єдина претензія виникла до колеса прокрутки, а саме до його чіткості та звуку роботи. В моєму екземплярі воно трохи гриміло, але працювало загалом добре. До функції середньої клавіші ніяких нарікань немає, колесо спрацьовує чітко. А от доволі дешевий звук в доволі дорогій мишці — це недолік.

Оснащення, функціональність ROG Gladius 3 Wireless Aimpoint

Почну з перемикачів під основними клавішами та процесу їх заміни. В цій моделі ASUS використала оптичні перемикачі ASUS Micro Switch з ресурсом в 70 млн натиснень.

Перемикачі, якими оснащено мишку “із коробки” мають доволі короткий, але відчутний хід та гучний клік. Тут все як треба, чітко та відчутно. Якщо щось сталося з перемикачами, або вам хотілося поставити перемикачі з іншими характеристиками, то це робиться доволі просто.

Для цього достатньо відкрутити два гвинтики на ніжній панелі та зняти поверхню під долонею. Перемикачі виймаються легко і ніякі додаткові маніпуляції на кшталт пайки тут не потрібні.

Додаткові комплектні перемикачі мають маркування D2F-01F, вони виготовлені компанією Omron і відрізняються по своїм тактильним та звуковим характеристикам. Їх хід довше, трішки приглушений та не такий чіткий в порівнянні з вже встановленими перемикачами. Ось так цікава особливість ROG Gladius 3 Wireless Aimpoint.

Як ви вже помітили, ця модель отримала приставку в назві “Aimpoint”. В продажу є також ROG Gladius 3 Wireless без неї й це означає трохи простіший за характеристиками сенсор. В нашій же моделі сенсор підтримує роздільну здатність до 36 000 dpi та можливість відстеження площі поверхні в 650 дюймів на секунду.

Це не унікальні показники в цьому сегменті, але одні з найбільших. Як очікувалося мною, жодних проблем з сенсором під час користування не виникло. Він працює як треба як на низьких показниках роздільної здатності, так і на високих, на як вже грати не дуже комфортно.

Мишка підтримує три варіанти підключення до ПК — Bluetooth, радіоканал 2,4 ГГц за допомогою мікроресиверу та дротовий варіант, під час якого батарея також заряджається.

В усіх варіантах мишка зарекомендувала себе відмінно, навіть при Bluetooth-підключенні у квартирі з великою кількістю бездротових девайсів жодних проблем не виникло.

Користуватися мишкою з підʼєднаним дротом дуже комфортно, він легкий, мʼякий та його непомітно в роботі. Також мені сподобалася автономність, що склала близько 100 годин в режимі Bluetotth. За тиждень щоденного користування мишкою я так і не зміг її розрядити, а в режимі простою я не помітив саморозряду, і це притому, що я залишив підсвітку логотипа увімкненою, хоч і на мінімальній яскравості.

Для налаштування ASUS ROG Gladius 3 Wireless Aimpoint використовується утиліта Armoury Crate, що вже давно є хабом для периферійних пристроїв компанії. В утиліті доволі зручно можна налаштувати параметри сенсора, функціональність клавіш та синхронізувати підсвітку з іншими комплектуючими ASUS, що підтримують функцію ASUS Aura.

8
Дизайн; зручна та легка конструкція; оснащення та загальна продуманість продукту;
Ціна 4549 грн підійде не всім; колесо прокрутки;
Мені дуже сподобалася модель ASUS ROG Gladius 3 Wireless Aimpoint. Причому сподобалося майже все, окрім дрібних нюансів, типу роботи колеса, що можливо може бути особливістю мого екземпляра. В цілому, це дуже зручна, класно оснащена бездротова миша, якою приємно користуватися кожного дня в будь-яких задачах. І за це доведеться заплатити помітну ціну. Але якщо вам потрібен саме такий набір функцій, то на цю модель варто звернути увагу.
Більше коментарів!