Що подивитися у жовтні: 5 нових фільмів та серіалів

Осінній кіно та серіальний сезон продовжується. На жаль, прем’єри деяких фільмів знову переносяться у зв’язку зі страйками в Голлівуді. З усім тим, розвʼязання конфлікту вже дуже близько, адже сценаристам покращили умови роботи й вони припинили бастувати. Ми сподіваємося, що актори теж найближчим часом повернуться до зйомок і матеріалу стане більше. Але всеодно є що подивитися у жовтні, тож ми зробили для вас нову підбірку з 5 нових фільмів та серіалів.

«Екзорцист: Вірянин» / The Exorcist: Believer

Дві подружки, Анджела та Кетрін безслідно зникають дорогою до школи. Через три дні пошуків дівчаток знаходять у дивному стані. Їхня відстороненість спершу сприймалась як наслідок довгого перебування у стресових умовах. Однак з часом дедалі яснішим стає те, що у подруг вселився диявол. Батько Анджели вирішує розшукати жінку, на ім’я Кріс Макніл, яка пережила подібне, щоб врятувати дівчат.

Продовження серії фільмів жахів, яка почалася страшно навіть уявити – 1973 року. Так, це саме той фільм про одержиму дияволом дівчинку, який став безсмертною класикою і вже півстоліття лякає фанатів жанру горор. Якщо оригінальний «Екзорцист» отримав навіть премію «Оскар» за найкращий адаптований сценарій, то всі його продовження перетворилися на якусь абсолютно не страшну дурню без нормального сюжету. Студія схоже це розуміла, тому вони анулювали сюжетно всі частини, крім першої. Сподіваємося це позитивно вплине на сценарій і ми побачимо гідного духовного нащадка одного з найстрашніших творів в історії.

Фільми жахів – це дуже специфічний жанр, він або вам подобається, або ви ці фільми завжди будете пропускати. Якщо ви з першої категорії, похід в кіно обов’язковий! Однозначно рекомендуємо передивитися ще й класичний фільм 1973 року!

Прем’єра в Україні відбулася 5 жовтня.

«Міста та їхні герої»

«Міста та їхні герої» — це кіноальманах з шести документальних фільмів про людей з Харкова, Чернігова, Миколаєва, Охтирки, Баштанки та Іванкова. Героями кожної стрічки стали жителі цих міст, які з початком повномасштабної війни змушені були відмовитися від своїх звичайних професій та стати волонтерами чи військовими.

Творці фільму відвідали понад 12 регіонів України та зібрали понад 90 історій, 6 з яких увійдуть до кіноальманаху. Серед них: битва за Баштанку, як жителі Іванкова рятували картини Марії Примаченко, війна очима дівчинки з Охтирки та інші історії, які покажуть нам вплив війни на життя звичайних людей. Рекомендуємо також ознайомитися окремо з однойменним проєктом, якщо вам цікаво дізнатися про героїв, які не потрапили до фільму.

Прем’єра відбулася 5 жовтня.

«Шалені гроші» / Dumb Money

Фільм «Шалені гроші» заснований на неймовірній реальній історії про звичайних людей, які перевернули сценарій на Волл-стріт і розбагатіли, перетворивши GameStop (торговельний магазин відеоігор) на найпопулярнішу компанію у світі. У центрі всього — звичайний хлопець Кіт Гілл (Пол Дано), який почав все з того, що вклав свої заощадження в акції та написав про це у своєму блозі. Через його поради значна кількість людей збагатіла, але це спричинило ситуацію за якої стали біднішими багатії, які тепер хочуть помститися головному герою.

Так, ми живемо в реальності, коли геймери об’єдналися проти великих хедж-фондів та трейдерів акцій і майже обвалили фондовий ринок США. Це абсолютно божевільна історія, про яку має знати кожен! Окрім цікавого сюжету нас порадує ще й хороший каст до якого увійшли Пол Дано, Себастіан Стен, Сет Роґен, Вінсент Д’Онофріо та Шейлін Вудлі. Якщо вам подобаються фільми з економічною тематикою на кшталт «Гри на пониження», «Шалені гроші» будуть найкращим варіантом для походу в кіно.

Прем’єра в Україні відбудеться 12 жовтня.

«Вбивці квіткової повні» / Killers of the Flower Moon

Фільм знятий на основі однойменної документальної книги журналіста Девіда Ґренна і розповідає про жорстокі вбивства через спроби білих поселенців заволодіти землями в індіанському поселенні Осадж в Оклахомі, під якими лежать одні з найцінніших родовищ нафти у світі.

Це однозначно головний фільм цього місяця! Трилер від легендарного Мартіна Скорсезе, який за свою режисерську кар’єру більш ніж у півстоліття зняв і профінансував велику кількість шедеврів. «Таксист», «Скажений бик», «Славні хлопці», «Банди Нью-Йорка», «Відступники», «Острів проклятих», «Вовк з Волл-стріт» та «Ірландець» – це лише частина яскравої та різноманітної фільмографії творця, який показує як треба знімати справжнє кіно навіть у поважному 80-річному віці.

У касті заявлені двоє улюбленців режисера, а саме Леонардо Ді Капріо та Роберт Де Ніро, з якими він співпрацює вже багато років. Також задіяні Джессі Племенс та Брендан Фрейзер, який минулого року велично повернувся на великі екрани та отримав «Оскар»!

Цей проєкт однозначно вартий уваги всіх, для кого слово «кіно» має значення! Не проґавте новий шедевр від Скорсезе вже 19 жовтня!

«П’ять ночей у Фредді» / Five Nights at Freddy’s

Охоронець Майк Шмідт погоджується на нічну роботу в Freddy Fazbear’s Pizza, колись успішному, а тепер покинутому сімейному розважальному центрі, де він виявляє чотирьох аніматроніків — Фредді, Бонні, Чіку та Фоксі, які рухаються і вбивають будь-кого, хто залишився там після опівночі.

Фільм заснований на колись дуже популярній серії ігор Five Nights at Freddy’s. Самі ігри ніколи не були страшними, їх такими видавали стрімери, щоб набрати переглядів. Це вже фанати згодом будували реально страшні теорії за місцевим сюжетом, але зараз не про них. Єдине, зовнішній вигляд аніматроніків був дійсно стрьомний і при цьому дуже крутий, ці персонажі за дуже короткий термін стали невід’ємною частиною попкультури саме завдяки своєму дизайну.

«П’ять ночей у Фредді» вже 8 років знаходиться у виробничому пеклі, але ми сподіваємося цього року «прокляття жахливих екранізацій ігор» оминуло не тільки інтелектуальну власність від Nintendo, а й творіння Скотта Коутона. Фанатам серії ігор перегляд точно буде цікавий!

В Україні прем’єра екранізації відомої горор серії ігор відбудеться 27 жовтня.

Серіальний сегмент цього місяця майже повністю складається з трилерів та фільмів жахів. Вам точно буде що подивитися в ніч Хелловіну!

«Фрейзер» / Frasier

Frasier розповідає про Фрейзера «у наступному розділі його життя, коли він повертається до Бостона, штат Массачусетс, з новими викликами, які потрібно зустріти, новими стосунками, які потрібно налагодити, і давньою мрією або двома, які потрібно нарешті виконати».

Продовження колись дуже популярного ситкому Frasier від каналу NBC, який прожив 11 сезонів, а його останню серію подивилися більш ніж 30 млн глядачів і він, таким чином, став одним з найуспішніших фіналів серіалів в історії. Сам персонаж Фрейзера у виконанні Келсі Греммера з’явився спочатку у серіалі Cheers 1982 року (у серіалі теж 11 сезонів і аж 275 серій!), а потім отримав власний спіноф. Сподіваємося автори приготували для нас м’який перезапуск серіалу, бо переглядати більш ніж 500 епізодів оригінальних шоу досить непроста задача.

Новий сезон культового серіалу очікується 12 жовтня.

«Падіння дому Ашерів» / The Fall of the House of Usher

Дія 8-серійної адаптації класичної новели Едгара Аллана По відбуватиметься в сучасності.  Сюжет розповідає про генерального директора корумпованої фармацевтичної компанії, який стикається зі своїм таємним минулим коли починають жорстоко гинути члени його сім’ї.

Режисер проєкту Майк Фланаган вже зарекомендував себе хорошим режисером горор фільмів, «Гра Джеральда» і «Доктор Сон» за Стівеном Кінгом вийшли досить хорошими й напруженими творами. Тепер він узявся за Едгара Аллана По, запросив своїх улюбленців Карлу Ґуджино та Брюса Грінвуда і схоже готує для нас дійсно щось цікаве. Цей серіал має всі шанси стати однією з найкращих знахідок цього року!

Прем’єра вже 12 жовтня на Netflix.

«Мурашки» / Goosebumps

Натхненний серією всесвітніх бестселерів Р. Л. Стайна, серіал «Мурашки» (в Україні, на жаль, серія ніколи не видавалася і не перекладалася, хоча це одна з найбільш продаваних літературних серій в історії) розповідає про групу з п’яти старшокласників, які вирушають у темну та заплутану подорож, щоб розкрити таємниці минулого їхніх батьків.

З творчістю Стайна ви могли ознайомитися під час перегляду однойменного серіалу «Мурашки», який точно в Україні транслювався, але не пам’ятаємо на якому каналі, скоріше за все «ТЕТ». Серіал після кримінальних хронік, які транслювали інші телеканали був не страшний, але заставка «Мурашок» рефлекторно ці мурашки на шкірі викликає. Якщо новий серіал від Disney+ хоч на половину буде таким же оригінальним та цікавим як проєкт 90-х, нове покоління матиме власне ностальгічне горор шоу.

Лякатися можна буде на Disney+ вже 13 жовтня! Схоже дата виходу серіалу спеціально призначена на «п’ятницю 13».

«Приміські крики Джона Карпентера» / John Carpenter’s Suburban Screams

Джон Карпентер – це людина, що буквально створила жанр жахів, який ми знаємо сьогодні. «Хелловін» був першим «слешером», а «Щось» стало символом жанру боді-горор. Останній лякає особливо, бо якщо Майкл Маєрс має страшніші аналоги на кшталт Фредді Крюгера, то істоту з «Щось» нікому перевершити так і не вдалося.

Режисер повертається з 6-серійною антологією. Серіал досліджує похмурі таємниці та невимовне зло, яке іноді ховається під поверхнею залитих сонцем вулиць, доглянутих газонів і доброзичливих сусідів передмістя. Кожен епізод присвячений одній справжній історії про терор, розказаній реальними людьми, які пережили це.

Концепція серіалу звучить цікаво, а талант Карпентера має передати глядачу справжнє почуття жаху, яке досягають одиниці творців. Якщо «Мурашки» більше страшилка для дітей, то «Приміські крики» –  це буквально справжнє втілення страху на вашому екрані.

Оцінити новий серіал від легендарного режисера можна буде вже 13 жовтня на сервісі Peacock. Теж «п’ятниця 13», хто б міг подумати?

«Тіла» / Bodies

Серіал розповідає про чотирьох детективів у різних часових лініях, які розслідують одне й те саме вбивство. Нас чекатиме Лондон 1890, 1940, 2014 і постапокаліптичного 2050 року. Центральну роль, яка буде пов’язувати всі часові лінії схоже буде виконувати Стівен Ґрем. Насправді цікава задумка, якщо у третьому сезоні «Справжнього детектива» розслідування в різних часових епохах велося протягом 40 років одними й тими ж персонажами, в «Тілах» нас очікуватимуть кожного разу різні детективи. Також присутній елемент наукової фантастики.

Очікуємо розслідування кримінальної справи на півтора століття вже 19 жовтня на Netflix.

Більше коментарів!