Автомобіль Peugeot 508 другого покоління вже декілька років продається в Україні. Проте його не зустрінеш у кожному дворі, як деяких японських конкурентів. Але ж у чому причина? В реальних недоліках? Чи в упередженому ставленні покупців до моделі? Спробуємо ще раз уважно поглянути на Peugeot 508, котрий зараз представлено у максимальній версії GT.

Дизайн: справжній «фастбек»

З чим у вас асоціюється слово «фастбек»? Навіть перша половина цього слова однозначно нам вказує на ключову характеристику – «швидкість» (fast)! А ось друга половина вказує нам на «спину» (back): обов’язково уважно розгляньте незвичний профіль цього кузова. Зараз такі автомобілі називають «5-дверне купе» і їх можна перерахувати на пальцях однієї долоні. Скептики скажуть, що це просто «ліфтбек» (що вірно), проте автомобілісти-естети почнуть розповідати про дверцята без віконних рамок, гострий «ніс» або суцільну чорну задню панель з прихованими ліхтарями. А ще ж додайте 18-дюймові чорно-сріблясті колеса, сміливу бокову лінію крізь майже всю довжину кузова, вставки «GT» на задніх стійках даху. Гарний автомобіль, який хочеться повільно розглядати та смакувати кожну деталь.

Новий Peugeot 508 GT – це середні розміри (довжина 4,75 м; ширина 1,91 м; висота 1,4 м; колісна база 2,79 м) плюс класний дизайн. Причому як загалом, так і в деталях: гострі зубці переднього бампера, вікна без рамок, цікавий профіль 5-дверного кузова. Але так було не завжди. Перше втілення Peugeot 508 було класичним 4-дверним седаном, альтернативою якому виступав універсал. До речі, останній залишився в гаммі й зараз, проте не представлений в Україні. Отже – порівнюємо попередній «седан» з сучасним «фастбеком».

І це порівняння виходить досить неоднозначне. Мені знайомий попередній седан, я добре пам’ятаю дещо обмежений простір для колін позаду, але також я пам’ятаю, що запас місця над головою був більший. А ще пам’ятаю окремий клімат-контроль для задніх пасажирів (у нового Peugeot 508 лише дефлектори вентиляція) та протисонцеві шторки на бокових вікнах. Тобто, минулий Peugeot 508 обіцяв набагато більше з точки зору бізнес-седана. Обіцяв, проте чи виконував ці обіцянки? Адже виходило, що Peugeot 508 мав догодити та водію-власнику, і пасажиру позаду, якщо автомобіль купувався під «боса».

Новий Peugeot 508 вже не намагається всидіти на двох стільцях, він відверто робить ставку на водія-власника: все для нього та переднього пасажира. Чудовий «дизайнерський» салон (які клавіші-перемикачі!), якісні оздоблювальні матеріали (яка шкіра!), зручні «охоплюючи» сидіння (навіть з масажем!), цифрова панель приладів з декількома варіантами дизайну. На цьому тлі задня частина салону виконана в стилі «вже як вийшло»: тут небагато місця над головою, трошки більше запас для колін, присутні вже вищезгадані дефлектори вентиляції та центральний підлокітник. Ось і все. Але ж багажник гарний – не стільки простором, скільки зручністю завантаження: величезна кришка, електропривод відкривання, сенсор під бампером.

Цікава зовнішність доповнюється не менш оригінальним салоном. І що ще дуже важливо – якісним салоном! Гарне оздоблення деревом та чудова шкіра на сидіннях, трошки хрому та чорний глянець (а ось останнього вже забагато). Попереду зауваження до загальної ергономіки стосується лише товстих передній стійок даху, що дещо обмежують оглядовість. Однак позаду – простір та зручність лише на достатньому рівні.

Техніка: платформа ЕМР2, потужний дизель, цікаві особливості

Багато сучасних автомобілів Peugeot побудовано на універсальній платформі ЕМР2: вона дозволяє 5-сантиметровими кроками нарощувати колісну базу, має широку інтеграцію різноманітних систем допомоги в керуванні, можна встановлювати традиційні двигуни або PHEV-гібриди, створювати легкові автомобілі та кросовери. Наприклад, платформа ЕМР2 лежить в основі Peugeot 308 (хетчбек С-класу), Peugeot 3008 (5-місний кросовер), Peugeot 5008 (7-місний кросовер). Але ж флагман Peugeot 508 GT має чимось вирізнятись, згодні?!

Наприклад, повністю незалежною підвіскою. На додачу до переднього МакФерсона, тут встановлена багатоважільна задня підвіска – в той час, як більшість автомобілів на основі ЕМР2 отримають напівзалежну задню підвіску на основі поперечної балки. Ще однією особливістю Peugeot 508 GT є двигун: наче звичний 2-літровий 4-цилиндровий турбодизель, але у максимально потужному виконанні – 180 к.с. та 400 Нм. Цей двигун працює у парі з 8-ступеневим «автоматом» ЕАТ8 від AISIN. Плюс ще присутній перемикач режимів руху DRIVE MODE.

Автомобіль Peugeot 508 GT підкреслює флагманський статус своєю конструкцією: знайома платформа ЕМР2 – проте з повністю незалежною підвіскою; відомий турбодизель – однак у найбільш потужній версії. А ще флагманський статус Peugeot 508 GT підкреслює його рівень оснащення. Однак про це поговоримо згодом – а поки що…

За кермом: король автобанів!

Автомобіль французький, а натяк німецький – правда? Адже потужний турбодизель під капотом Peugeot 508 GT дивує не стільки стартами з місця, скільки прискореннями зі швидкостей. Ось намагаєшся «стартувати» зі світлофора, натиснув педаль акселератора, а отримав невеличку пів секундну паузу й вже після неї автомобіль починає нормально розганятись. Але під час руху все виявляється набагато краще: динамічні прискорення без затримок, буквально миттєві реакції на акселератор. Особливо у режимі «Спорт», коли педаль акселератора нагадує оголений нерв, панель приладів забарвлюється червоним, а динаміки в салоні додають потужного низькочастотного гулу в стилі великооб’ємного двигуна.

Під час руху потужна хвиля прискорення й крутного моменту буквально «накриває» на кожній передачі. До речі, цих самих передач наразі вісім. Але навряд ви їх зможете порахувати – настільки філігранно коробка жонглює швидкостями. Хай це не чемпіон коротких забігів, але точно переможець у подорожах на довгі дистанції. Що додатково підкреслює чудова стійкість автомобіля на трасі, коли рахуєш кілометри автомагістралі на границі дозволених швидкостей: все, що «добре за сотню» в автомобіля Peugeot 508 GT й справді виходить добре.

При стартах з місяця результати не вражають (до «сотні» за 8,7-8,8 секунди), але трасові обгони виходять на славу – на середніх обертах 2-літровий турбодизель та 8-ступеневий «автомат» проявляють себе найкращим чином. Паралельно досягаючи не тільки гарних прискорень, а також й низького рівня споживання пального: на швидкостях близько 100 км/год – лише п’ять літрів на «сотню», якщо додати ще 20 км/год, то споживання збільшиться на літр. А ось у місті, з постійними прискореннями та гальмуваннями, виходить 8-9 літрів на «сотню»: від сучасного турбодизеля вже очікуєш кращого.

Звісно, у моделі Peugeot 508 GT є французький шарм характері. Він знаходить в балансі керованості та комфорту. З одного боку – швидкі реакції на поворот керма, чудова точність керування, середня гострота, мінімальні крени кузова, невеликий знос передньої частини. Автомобіль Peugeot 508 GT хоче повертати й спонукає до активного драйву свого водія. Особливо, якщо «погратися» акселератором й навантаженням-розвантаженням передніх коліс.

З іншого боку – непоганий комфорт підвіски: серія нерівностей проходить під м’які похитування кузова, автомобіль наче пливе по дорозі. Так відбувається до якогось поперечного стику чи великої ями, де Peugeot 508 GT може безжалісно «нагородити» чуттєвим поштовхом – ви ще не забули, скільки коштують низко-профільні шини за новим курсом? То я нагадаю! Ось так і їдеш: м’яко-м’яко, а тепер гальмуємо та бережемо шини (і хребет) від гриж. Проте як тільки закінчується погана дорога – знову починається задоволення від драйву.

Тест-драйв автомобіля Peugeot 508 GT: оригінал – для оригіналів

Максим Соловйов, представник компанії Drivovo: «Автомобіль Peugeot 508 GT – це розмова не про гроші, а про емоції! Чудовий дизайн, салон що вражає, потужний двигун й відмінні ходові якості – ось за що наші клієнти обирають Peugeot 508 GT. До речі, зазвичай цими клієнтами є чоловіки у віці 27-32 років, амбіційні та життєлюбні: тобто, ідеальне зображення стилю Peugeot 508 GT. Звісно, наш сервіс пропонує й інші автомобілі за підпискою: різноманітні бренди, класи, моделі – інколи у нас паркова нагадує мінівиставку сучасного автопрому (сміється). Проте навіть тут одразу виділяється яскравий та неповторний Peugeot 508 GT – справжній ексклюзив, навіть у найменших дрібницях».

Вартість: скільки коштує ексклюзив

Пам’ятаю, у 2019 році я був на українській презентації автомобіля: тоді Peugeot 508 пропонував три типи двигунів та три комплектації. Прайс на автомобілі 2021 року (від 1,4 млн грн) обіцяє нам два двигуни – бензин 215 к.с. або дизель 180 к.с. – проте лише одну комплектацію GT. Але автомобіль Peugeot 508 GT 2022 року в Україні пропонується лише в одному варіанті: 2-літровий турбодизель 180 к.с., 8-ступеневий «автомат», максимальна комплектація GT. То ж і вартість такого Peugeot 508 GT немаленька – від 1,5 млн грн або $38 тис.

Однак комплектація й справді гарна: фронтальні та бокові подушки безпеки, бокові шторки безпеки, системи ABS та ESP, круїз-контроль, система Keyless Access, автоматичне ввімкнення фар, 2-зонний клімат-контроль, датчики паркування попереду та позаду, камера заднього огляду, сидіння з підігрівом та електроприводом налаштувань й 8-зонним масажем, пакет «Driver Sport Pack», шкіра Nappa Mistral, фари Full LED, цифрова панель приладів та мультимедійна система з 10-дюймовим дисплеєм. Фактично для версії GT вже «все включено», залишилось лише декілька платних опцій: панорамний дах, асистент нічного бачення з інфрачервоною камерою, преміальна аудіосистема FOCAL, пакети «Безпека» (адаптивний круїз-контроль, утримання у смузі руху, розпізнавання дорожніх знаків тощо).

Панель приладів Peugeot iCockpit з 12,3-дюймовим дисплеєм, чорно-сріблясті 18-дюймові колісні диски, сидіння з масажем, мультимедійний 10-дюймовий дисплей – все це обов’язкове оснащення для Peugeot 508 GT: статус автомобіля вимагає! Серед цікавого обладнання можна відмітити систему нічного бачення – для фанатів високих технологій; та аудіо FOCAL – для меломанів.

Проте й сума у $35-40 тис. геть немаленька. В такий діапазон легко заходить Mazda6 Turbo: гарна потужність та динаміка (тут виграє у Peugeot), максимальна комплектація (хоча в дечому поступається Peugeot). Але найважливіше те, що у Mazda6 є безліч більш доступних версій. Якщо вже мова зайшла про раціональність придбання автомобіля такого класу, то неможливо оминути Toyota Camry: просторий салон, гарний комфорт, звичайний двигун або економічний гібрид, ліквідність на вторинному ринку. Й навпаки: якщо казати про емоційні автомобілі – то зверніть увагу на Volkswagen Arteon. Так, він дорожчий за Peugeot. Але ж все компенсується чудовою динамікою 280-сильного двигуна та повним приводом. То ж є варіанти.

Підсумки тест-драйву Peugeot 508 GT

Чудовий автомобіль! Проте лише для людей-естетів та великих оригіналів. Адже більшість потенційних покупців й звичайних людей просто не розуміють, чому немає більш доступних версій, чому такий обмежений простір в салоні, чому відсутні більш потужні або, навпаки, більш економічні варіанти. Насправді до автомобіля Peugeot 508 GT є чимало болючих запитань. Всі ці питання, швидше за все, призведуть до вибору та придбання автомобіля-конкурента. Отже: щоб придбати Peugeot 508 GT – потрібно бажати придбати саме Peugeot 508 GT.

Але саме тому більш цінні ті екземпляри 508-го, які ми бачимо за вулицями українських міст. Адже це означає, що власники цих автомобілів відкинули всі традиційні прагматичні порівняння «плюс/мінус» та перейшли до вибору емоціям, власними переконаннями та баченням світу. Тому й виходить так, що Peugeot 508 GT – це чудовий автомобіль. Проте лише для людей-естетів та великих оригіналів, які бажають отримати такий же оригінальний автомобіль.

Тест-драйв автомобіля Peugeot 508 GT: оригінал – для оригіналів

Автомобіль надано – компанією Drivovo: автомобілі за підпискою