Широкоформатні монітори 21:9 можуть подарувати чудові враження в сучасних та навіть старих іграх, якщо вони адаптовані під новий формат зображення. Новий 34-дюймовий Ultra-WQHD монітор Samsung Odyssey OLED G8 забезпечує неперевершене занурення та якість зображення під час гри, тож ми зробили підбірку ігор, які максимально розкривають його можливості.

Ігри, які варто спробувати на Ultra-WQHD моніторі Samsung Odyssey OLED G8

Cyberpunk 2077

Одна з найбільш технологічних ігор на цей час – Cyberpunk 2077 – є вагомим аргументом на користь Odyssey OLED G8. Ви граєте від першої особи, тому на надширшому екрані посилюється занурення у постапокаліптичний світ гри. Прогулянки районом Japan Town з рейтрейсингом нереально захоплюють подих, а перестрілки в автомобілях стають ще більш динамічними.

Скоро вийде масштабне сюжетне DLC під назвою Phantom Liberty, яке може мати навіть кращий вигляд, ніж основна гра.

Steam ⎮ Epic Games Store ⎮ GOG

Forza Horizon 5

Це ідеальні перегони для Odyssey OLED G8, бо тільки вони передають так само шикарно відчуття високої швидкості. А як вам ідея насолоджуватися неймовірними мексиканськими пейзажами з місця водія? Або в інших режимах, є навіть режим з капота. Якщо ви власник ігрового руля для автомобілів, то в поєднанні з Ultrawide монітором гра перетворюється на абсолютно фантастичний досвід.

Forza Horizon 4 теж підтримує цю технологію, але краще розкриває потенціал надширокоформатних екранів все ж таки п’ята частина, бо сеттинг Мексики яскравіший, ніж Великої Британії. Хоча доповнення Lego Speed Champions з четвірки точно не залишить когось байдужим на Ultra-WQHD моніторі, головне, втриматися, щоб не купити набір в реальному житті.

Xbox ⎮ Forza Horizon 5 Steam ⎮Forza Horizon 4 Steam

Metro Exodus

Справжнім злочином було б не згадати цей шедевр від українських розробників з 4A Games. Якщо попередні ігри в основному відбувалися під землею, то в цій частині нам нарешті дали можливість погуляти по руїнах росії, що на Ultrawide моніторі виглядає просто як казка. Надширокоформатний екран підсилює атмосферу апокаліпсиса, іноді здається, що назагал вже нічого немає, а світ поза межами московського метро – це лише пустеля, наповнена мерзотними мутантами. Отже, Must Have.

Steam ⎮Epic Games Store

Death Stranding

Всі знають, що Хідео Кодзіма геній і робить свої ігри максимально кінематографічними. Ця особливість автора перекочувала і в Death Stranding з роздільною здатністю екрана 3360×1440 точок. «Кінематографічне» нововведення зумовлює невеликі вертикальні чорні смуги по боках, зовсім тонкі, але такі, що не заважають ігровому процесу, а в кат-сценах навіть створюють позитивне враження і здається, що дивишся справжній фільм. Ефект посилюється й тим, що на екрані присутні такі відомі актори як: Ґільєрмо дель Торо, Леа Сейду, Норман Рідус, Мадс Міккельсен тощо і всі вони мають шикарні анімації обличчя.

В цілому гра виглядає неймовірно. Ви будете пересуватися у великому віртуальному світі, виконуючи роль кур’єра, і це набагато зручніше робити з таким монітором як Odyssey OLED G8, щоб охоплювати якомога більше простору. Ландшафт гри дуже нагадує Ісландію, і, коли стоїш на високій горі й дивишся на розкішні краєвиди, складно стримувати емоції. Також є години кат-сцен з акторами першої величини на ультраширокому екрані.

Гра доступна в стандартній версії у Xbox Game Pass на PC.

SteamEpic Games Store 

Marvel’s Spider Man

Колишній ексклюзив PlayStation при використанні надширокого формату екрана дозволить гравцям відчути себе справжнім Людиною-павуком. З монітором Odyssey OLED G8 гра стає ще більш динамічною, а польоти на павутині по місту додають швидкості. На відміну від іншого порту Sony, Horizon Zero Dawn, всі сюжетні ролики були масштабовані та змінені, тому ми можемо бачити дуже плавний перехід між геймплеєм і сюжетом. Після досвіду у форматі 21:9, ви точно більше не захочете повертатися до 16:9.

SteamEpic Games Store

Microsoft Flight Simulator

Хочете політати за штурвалом Ан-225 «Мрія»? Ця гра дозволить вам відчути відповідний досвід, який в реальному житті, на жаль, ще якийсь час не вдасться реалізувати. Для того, щоб зрозуміти перевагу монітора Odyssey OLED G8, просто дійсність політ з Києва до Донецька, або до будь-якого великого міста світу, і це дійсно неймовірні відчуття. А люди, які мають спеціальний контролер, що імітує систему керування літаком, будуть у ще більшому захваті.

Xbox Game Pass на PC ⎮ Steam

Стратегії

Стратегії не дуже технологічний жанр, здавалося б, що такого нового дає монітор Odyssey OLED G8?

У Sid Meier’s Civilization VI можна бачити набагато більший масштаб ігрової карти, що робить процес розвитку власної цивілізації набагато зручнішим, оскільки потрібно менше водити курсором по екрану, вся імперія наче на долоні. В Europa Universalis IV взагалі можна всю мапу розмістити на екрані. А якщо згадати про RTS (Real-Time Strategy), ваші армії в інших форматах ще ніколи не виглядали так само епічно і масштабно, як на Odyssey OLED G8.

Опцію надширокоформатних екранів підтримують Stellaris, Crusader Kings III, Dune: SpiceWars, Humankind, Old World, серія Age of Empires, і всюди ігровий процес стає зручнішим.

Усі ігри (крім Old World) доступні у Xbox Game Pass на PC.

Old World Steam

Sid Meier’s Civilization VI Steam ⎮ Sid Meier’s Civilization VI Epic Games Store

Europa Universalis IV Steam ⎮ Europa Universalis IV Epic Games Store

Crusader Kings III Steam

Stellaris Steam

Humankind Steam ⎮ Humankind Epic Games Store

Age of Empires Steam

Dune: Spice Wars Steam

Усі ігри в жанрі пісочниця та будь-які, де є виживання, будівництво, риболовля, дослідження тощо

Ситуація така ж, як і у випадку стратегій. Більший екран дає нам більше інформації про навколишній світ. Приклад з грою Stardew Valley найкраще ілюструє нові можливості з монітором Odyssey OLED G8. Під час перебудування своєї дачі завжди виникає проблема з оцінкою масштабу наявної території, тепер дуже просто виміряти та зрозуміти, як зробити все естетично і красиво.

Ви обов’язково оціните, як гарно буде виглядати ваш завод у Factorio на 21:9 моніторі. При цьому видно більше ресурсів на карті.

З надширокоформатним монітором усі ігри в космосі стають в рази крутішими, No Man’s Sky підтверджує цю тезу. Чекаю з нетерпінням Starfield, це будуть просто космічні емоції! У Subnautica ми нарешті отримуємо відчуття перебування в масці під водою, оскільки наш боковий зір теж залучений у грі.

Додатковий список ігор, які підтримують Ultrawide монітори: Satisfactory, Minecraft, Valheim, TheLong Dark і ще багато цікавих ігор подібного жанру або жанрів.

Minecraft, Valheim, No Man’s Sky доступні у Xbox Game Pass на PC.

Stardew Valley Steam

Valheim Steam

Satisfactory Steam ⎮ Satisfactory Epic Games Store

Factorio Steam

No Man’s Sky Steam

The Long Dark Steam ⎮ The Long Dark Epic Games Store

Шутери та Кіберспорт

Якщо стратегії та пісочниці з Odyssey OLED G8 стають зручнішими, то під час гри в шутери чи в кіберспорті, ви матимете конкретну перевагу над противниками, завдяки використанню бокового зору. Тепер легше побачити збоку демона в Doom чи солдата ворожої армії в Battlefield, а додаткові деталі допоможуть вам швидше орієнтуватися на місцевості. Destiny 2 з її велетенськими планетами на весь екран заворожує погляд.

Надширокоформатні монітори в іграх жанру MOBA (Dota 2, League of Legends) взагалі ставлять власників у ситуацію чітерства, бо ви можете бачити більше ігрового поля, ніж ваші супротивники. Були випадки, коли компанія Valve навіть помилково блокувала гравців з моніторами UltraWide через явну перевагу на полі бою користуючись масштабом карти.

Цікавий факт: Diablo II: Resurrected, яка має такий же вид зверху, включала підтримку надширокоформатних моніторів, поки розробники не побачили, що гравці можуть атакувати монстрів на більшу видимість, а останні такої можливості позбавлені, що по суті «ламає» гру. На жаль, функцію прибрали, але сподіваємося в Diablo IV зроблять все як треба.

Вся серія ігор Doom та Battlefield доступні у Xbox Game Pass на PC.

Вся серія Battlefield доступна за підпискою EA Play.

Battlefield 2042 Steam ⎮ Battlefield 2042 Epic Games Store

Battlefield V Steam ⎮ Battlefield V Epic Games Store

Doom Steam

Dota 2 Steam

Diablo II: Resurrected Battle.net

League of Legends

Старі ігри

Кілька слів про старі ігри, бо іноді хочеться пройти, наприклад, Half-Life 2 і…На диво, ця гра підтримує Ultrawide монітори і виглядає круто навіть у 2023 році! Тепер противникам точно буде складніше напасти зненацька.

Dead Space 2008 року випуску підтримує високу роздільність, що також є приємним бонусом.

Деякі ігри, такі як The Elder Scrolls V: Skyrim, потребують самостійної зміни роздільної здатності екрана в налаштуваннях, для цього є доступні патчі від спільноти.

Ігри десятилітньої давнини виглядають не так ефектно, як нові релізи, але монітор Odyssey OLED G8 все одно додає певний шарм в проєктах, які оптимізували розробники або спільнота.

The Elder Scrolls V: Skyrim та Dead Space 2008 року доступні у Xbox Game Pass на PC.

Dead Space 2008 року доступний за підпискою EA Play.

Dead Space 2008 Steam

Half-Life 2 Steam

The Elder Scrolls V: Skyrim Steam ⎮ The Elder Scrolls V: Skyrim Epic Games Store

З 34-дюймовим Ultra-WQHD монітором Samsung Odyssey OLED G8 ви можете отримати максимальне задоволення від всіх цих ігор. Він дозволяє повністю зануритися у гру завдяки кривизні 1800R, співвідношенню сторін 21:9 та високій роздільній здатності 3440×1440 точок.

Ігри, які варто спробувати на Ultra-WQHD моніторі Samsung Odyssey OLED G8

Монітор підтримує адаптивну синхронізацію та AMD Freesync Premium Pro, при цьому його надшвидка OLED матриця забезпечує часу відгуку всього 0,03 мс та швидкість оновлення 175 Гц.

Ігри, які варто спробувати на Ultra-WQHD моніторі Samsung Odyssey OLED G8

Завдяки квантовим точкам в OLED матриці та Neo Quantum процесору Odyssey OLED G8 забезпечує зображення високої якості з максимальним охопленням кольорів та надглибоким чорним кольором, що підтверджено сертифікацією DisplayHDR True Black 400.

Ігри, які варто спробувати на Ultra-WQHD моніторі Samsung Odyssey OLED G8

Більше про Odyssey OLED G8, його можливості та доступність ви можете дізнатися на офіційному сайті Samsung.