Galaxy S24 Ultra та Galaxy S24/S24+ – що пропонують нові флагмани Samsung?

Samsung продовжує розвиток флагманської лінійки смартфонів Galaxy S та оновлює її моделями Galaxy S24 Ultra, S24 та S24+ з функціями штучного інтелекту Galaxy AI. Погляньмо детальніше на нові можливості флагманів Samsung.

Почнемо з Galaxy S24 Ultra. Корпус новинки не отримав кардинальних змін у дизайні, компанія продовжила еволюційно розвивати його, покращуючи окремі елементи.

Одним із таких нововведень стала ще більш пласка фронтальна панель. Це логічний крок, враховуючи наявність пера S Pen – однієї з головних фішок цієї моделі. Адже менше заокруглене скло означає більшу корисну площу екрана.

Ще одне вже згадане нововведення – використання титанової, а не алюмінієвої рамки корпусу. Це, в першу чергу, цікавий крок з точки зору естетики, шліфовка титану та його колір – зовсім інші, і це візуально добре помітно.

Вже знайомий дизайн сприймається свіжішим. Galaxy S24 Ultra також стане першим смартфоном з новим захисним склом Gorilla Glass Armor, яке за словами виробника має кращу стійкість до подряпин та ударів.

Galaxy S24 та S24+ мають схожий дизайн, але корпус різного розміру.

В них використовується рамка з армованого алюмінію та захисне скло Gorilla Glass Victus 2.

Смартфони отримали пласкі грані, й завдяки покращеному внутрішньому дизайну, рамки навколо їхніх екранів стали тоншими.

Всі три моделі традиційно для флагманів Samsung мають захист від води та пилу за стандартом IP68.

Топова модель Galaxy S24 Ultra також отримала менші рамки, при цьому діагональ дисплея не змінилася та складає 6,8-дюймів. В Samsung використали нову Dynamic AMOLED 2X матрицю з піковою яскравістю 2600 ніт, роздільністю QHD+ та частотою оновлення від 1 до 120 Гц. Використання захисного скла Gorilla Glass Armor дозволило зменшити відблиски на 75%, що добре помітно при яскравому освітленні.

Молодші моделі Galaxy S24 та S24+ отримали трохи більші екрани без значного впливу на розмір корпусу завдяки меншим рамкам: 6,2-дюймовий FHD+ та 6,7-дюймовий QHD+ екрани. Вони вперше не відстають від Ultra-моделі, й так само пропонують пікову яскравість 2600 ніт та частоту оновлення від 1 до 120 Гц.

Цікаво, що нові флагмани Samsung використовують різні платформи. В Galaxy S24 Ultra встановлено процесор Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy, а також графіку Adreno 750. Смартфон також отримав 12 ГБ оперативної памʼяті вже в базі та накопичувач на 256, 512 ГБ або 1 ТБ. З бездротових модулів у топовій моделі доступні Wi-Fi 7 та Bluetooth 5.3.

Galaxy S24 та S24+ в Україні будуть доступні з процесором Exynos 2400 та графікою Xclipse 940 на основі архітектури AMD RDNA 3. Молодший флагман S24 пропонує 8 ГБ оперативної памʼяті та сховище на 128 або 256 ГБ. Galaxy S24+ в цьому плані отримав апгрейд – 12 ГБ оперативної та 256 або 512 ГБ вбудованої памʼяті. Обидві моделі оснащені бездротовими модулями Wi-Fi 6e та Bluetooth 5.3.

Нові флагмани Samsung працюють на основні Android 14 з фірмовим інтерфейсом One UI 6.1, який тепер пропонує нові функції штучного інтелекту Galaxy AI. Зокрема переклад телефонних розмов в режимі реального часу, Chat Assist в клавіатурі для допомоги в написанні текстів, автоматичне форматування тексту в Samsung Notes, генерування шпалер та можливість пошуку в Google звичайним окресленням обʼєктів на зображеннях завдяки S Pen в S24 Ultra.

Не всі можливості ШІ поки доступні в Україні, але в Samsung активно працюють над їх додаванням та планують активувати більшість з них влітку 2024 року.

Як і попереднє покоління, нові флагмани Samsung отримали просунутий набір камер. В Galaxy S24 Ultra загалом доступно аж чотири основні модулі:

  • Ширококутний 200 МП (f/1.7, 23мм, 1/1.3″, OIS, Laser AF);
  • Надширококутний 12 МП (f/2.2, 13 мм, 1/2.55″);
  • Телефото 10 МП (f/2.4, 69 мм, 1/3.52″, PDAF, OIS, 3х зум);
  • Телефото 50 МП (f/3.4, 115 мм, 1/2.51″, OIS, 5х зум).

Завдяки використанню нових алгоритмів на основі ШІ камери S24 Ultra пропонують покращену деталізацію. Окрім того, став доступний новий нічний режим зйомки для 5-кратного оптичного зуму. Цього справді не вистачало у минулих поколіннях.

Камери Galaxy S24 та S24+ пропонують три основні модулі:

  • Ширококутний 50 МП (f/1.8,23 мм, 1/1.56, OIS);
  • Надширококутний 12 МП (f/2.2, 13 мм, 1/2.55);
  • Телефото 10 МП (t/2.4, 69 мм, 1/3.94″, OIS, 3х зум).

Їхні характеристики не змінилися, але в Samsung так само оновили програмне забезпечення для кращого постоброблення.

Всі три смартфони отримали 12-мегапіксельні фронтальні камери.

Цікавим доповненням можливостей зйомки в новій лінійці флагманів Galaxy стали функції редагування фото у стандартній галереї завдяки новим опціям штучного інтелекту. Смартфони тепер надають автоматичні рекомендації для покращення знімків, можуть доповнювати фото потрібними деталями та видаляти або переміщувати обʼєкти.

Тобто буквально якщо у вас не вийшло правильно скадрувати обʼєкт зйомки, пізніше це можна зробити перемістивши його в потрібну точку, не використовуючи сторонні програми для оброблення знімків.

Для відтворення аудіо та медіа, новинки пропонують голосні стереодинаміки з підтримкою просторового звуку Dolby Atmos.

Ємність вбудованої в Galaxy S24 Ultra батареї не змінилася та складає 5000 мА⋅год з підтримкою зарядки до 45 Вт. Водночас S24 та S24+ отримали більші акумулятори: в S24 ємність виросла до 4000 мА⋅год та підтримується зарядка до 25 Вт, а в S24+ до 4900 мА⋅год, які можна підзарядити зарядним пристроєм до 45 Вт.

На перший погляд, маємо доволі цікаві оновлення, які вже скоро зможемо протестувати у повноцінних оглядах, щоб зробити повноцінні висновки про їхні можливості. Поки що можна точно сказати, що серія Galaxy S тепер буде фокусуватися не тільки на можливостях камер, але й на ШІ, тож вже зараз зрозуміло в якому напрямку буде розвиватися One UI, і ми побачимо більше нововведень у флагманах Samsung, повʼязаних зі штучним інтелектом.

Більше коментарів!