Фото- та відеозйомка — один із найпоширеніших варіантів використання сучасних смартфонів. Але отримані знімки не завжди виходять ідеальними відразу після натискання на “спуск” — часом їх хочеться трошки покращити, або просто відредагувати та додати якісь спецефекти. Сьогодні ми познайомимося з найцікавішими фоторедакторами для Android.

Матеріал підготовано за підтримки Motorola Edge 40

 

AirBrush

«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Дуже добрий варіант для редагування фотографій людей. AirBrush пропонує велику кількість фільтрів та інструментів для покращення облич, зміни кольору волосся чи всієї зачіски, видалення вугрів чи родимок тощо: у редакторі навіть є можливість обертання обличчя в 3D та зміни його рис. Одним словом, для любителів робити селфі AirBrush може стати дуже корисним інструментом. Базова версія редактора безплатна, преміумні функції доступні за передплатою (48 грн/місяць, 580 грн/рік).

 

Bazaart

«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Фото (а з минулого року — ще й відео) редактор, який спочатку з’явився на iOS, а потім прийшов і на Android. Він пропонує шаблони з оформленням для створення постів та сторіз, може видаляти об’єкти, змінювати фон, додавати підписи/стікери тощо. Є також і набір художніх фільтрів, стандартні інструменти для корекції фото. Базова версія безплатна, преміумпакет, що включає додаткову функціональність (наприклад, заміну об’єктів на кшталт одягу або зачіски за допомогою ШІ), коштуватиме 1000 грн/рік.

 

Google Фото

«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Якщо у фоторедакторі потрібні швидкі можливості редагування щойно зроблених фото, то для цих цілей буде цілком достатньо Google Фото, що встановлений у системі за замовчуванням як стандартна фотогалерея. “Пропозиції” містять у собі миттєве “автопокращення” та варіанти зробити зображення теплішим або холоднішим, є обрізання/обертання та ручне виправлення трапецієвидних спотворень. Крім того, Google Фото пропонує непогані можливості по корекції яскравості, контрасту, точки білого, світлих та темних ділянок, насиченості, відтінку шкіри, видаленню шумів тощо. Також є пару десятків художніх фільтрів і можливість нанесення особистих відміток та підписів на фото. Стандартна версія Google Фото безплатна, за бажанням можна оформити передплату на сервіс Google One, в який зокрема входить додаткова функціональність Google Фото (ціни починаються з 70 грн/на місяць за базовий тариф).

 


«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Попри чудові можливості сучасних фоторедакторів покращувати зображення, якість знімків все ще має дуже важливе значення. З Motorola Edge 40 вам не знадобиться занадто сильна постобробка, його 50-мегапіксельна ширококутна та 13-мегапіксельна надширококутні камери роблять чудові знімки в будь-яких умовах освітлення.


Lightroom Photo & Video Editor

«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Сильна сторона мобільного Adobe Lightroom — велика кількість параметрів для тонкого регулювання кольорів, деталей, освітлення тощо. Редактор також пропонує розширені інструменти для обрізання та обертання знімків та фільтри для різних цілей: корегування кольорів, портретні, творчі, різкість, оптичні корекції — навіть для перетворення фото на чорно-біле тут є десяток власних фільтрів, які роблять це по-різному. Базова версія Lightroom безплатна, але вона досить сильно обмежена у функціональности. Для доступу до всіх функцій, зокрема до маскування, видалення небажаних об’єктів, редагування відео та додаткових стилів потрібна передплата на Lightroom Premium вартістю 47 грн/місяць (465 грн/рік).

 


«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Motorola Edge 40 оснащено швидкою платформою Dimensity 8020 з 8/256 ГБ пам’яті, які забезпечують комфортне редагування фотографій на якісному 6,55-дюймовому екрані з частотою оновлення 144 Гц.


Photo Editor

«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Від інших редакторів Photo Editor від dev.macgyver відрізняється не тільки дуже простою назвою, але й, можна сказати, мінімалістичним інтерфейсом без “інстаграмного гламуру”, стиль якого дещо нагадує десктопні програми. При цьому Photo Editor пропонує дуже добру функціональність: є тонке редагування кольорів (і навіть криві по трьох головних кольорах), рівні, шумозниження, корекція майже десятка параметрів (експозиція, баланс білого, температура) і навіть попіксельне редагування фото. Присутня і велика кількість художніх фільтрів, можливість малювання і додавання тексту, зміна розміру тощо. Базова версія Photo Editor повнофункціональна, але показує рекламу. Відключити її можна разовою покупкою за 85 грн, також додаток доступний у складі підписки Google Play Pass.

 

Photoshop Express

«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Ще один мобільний фоторедактор від Adobe. На відміну від Lightroom, який більше орієнтований на колірну корекцію, Photoshop Express пропонує понад 100 фільтрів на різні смаки та традиційні інструменти на кшталт усунення шумів, корекції чіткості, експозиції, температури, відтінків тощо. Також є регулювання відтінку/насиченості/яскравості по окремих кольорах, усунення “червоних очей”, накладення додаткових шарів, підписів та стікерів, рамок тощо. Базова версія Photoshop Express безплатна, для розблокування додаткової функціональності знадобиться передплата на Photoshop Express Premium (85 грн/місяць або 570 грн/рік).

 


Edge 40

Для вдалого редагування знімків навіть на мобільних пристроях дуже важливим є якість екрана. 6,55-дюймовий P-OLED дисплей Motorola Edge 40 має чудову передачу кольорів та пікову яскравість 1200 ніт, якої буде достатньо для роботи з фоторедактором навіть при яскравому сонці.


Pixlr

«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Зручний фоторедактор з гарною функціональністю і “чистим” інтерфейсом. Pixlr має вбудовану камеру, в якій можна у режимі реального часу побачити, як виглядатиме знімок з одним з обраних фільтрів — проте, звісно, такі операції краще виконувати вже на готовому фото. Набір інструментів достатньо стандартний, зазначимо наявність автокорекції та автоконтрасту, які здебільшого дійсно покращують зображення. Меню інструментів, на перший погляд, містить небагато пунктів — але це тому, що десяток традиційних налаштувань (експозиція, температура, контраст тощо) “заховані” у пункті Adjustment. У меню Brushes можна редагувати окремі ділянки зображення, також є художні стилі, рамки, стікери та можливість додавання тексту. Також Pixlr може створювати колажі та пропонує пару десятків шаблонів. Базова версія має майже повну функціональність, але показує рекламу. Отримати додаткові стилі та відключити рекламу можна через підписку (49 грн/місяць, від 225 до 590 грн/рік).

Snapseed

«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Якщо можливостей Google Фото видасться недостатньо, можна спробувати інший продукт Google — фоторедактор Snapseed. На жаль, останніми роками цей додаток майже не підтримувався розробником — чи не єдине оновлення, що вийшло за останні 3 роки, лише виправляє баги та додає темну тему. Проте це все одно простий і зручний фоторедактор з достатньою кількістю художніх стилів та усіма необхідними інструментами редагування (криві, баланс білого, корекція перспективи, HDR-ефект, традиційні параметри — яскравість/контраст/насиченість тощо). А ще Snapseed абсолютно безплатний і не показує рекламу.


«Фотошоп» і не тільки: фоторедактори для Android

Дізнайтеся більше про смартфон Motorola Edge 40 на офіційному сайті виробника.