Для повноцінної насолоди грою потрібно мати не тільки швидку платформу, але й великий якісний екран, який дозволить максимально зануритися в ігровий процес. Компанія Samsung вже давно розробляє монітори, які здатні розкрити найменші деталі ігрових світів, проте з моделлю Odyssey Ark вона виводить геймінг зовсім на інший рівень. Ми зібрали 5 основних технологій, які роблять монітор унікальним рішенням для гравців, що хочуть отримати максимально імерсивний досвід гри та можливості тонкого налаштування.

55 дюймовий екран з кривизною 1000R

Монітор Samsung Odyssey Ark має 55-дюймовий матовий вигнутий екран з кривизною 1000R, що дає йому змогу охопити все поле зору користувача та забезпечити неймовірний рівень заглиблення в ігровий процес.

5 технологій Samsung Odyssey Ark які виводять геймінг на новий рівень

Річ у тім, що радіус дуги монітора 1000R найточніше відповідає кривизні поля зору людини. При цьому завдяки природному фокусуванню, очі напружуються набагато менше, ніж коли граєш за пласким дисплеєм. Кривизна 1000R також дозволяє знизити навантаження на шию, адже потрібно не так часто повертати голову, щоб охопити весь екран.

5 технологій Samsung Odyssey Ark які виводять геймінг на новий рівень

Завдяки вигнутому дисплею Samsung Odyssey Ark чудово підійде для ігор будь-якого жанру, а особливо для шутерів та симуляторів, в яких масивний екран, що перекриває все поле зору, дозволяє максимально зануритися в ігровий світ.

Надшвидка матриця Quantum Mini-LED

Вигнутий екран з діагоналлю 55 дюймів та роздільністю 4К (3840×2160 точок) є не єдиною перевагою монітора Samsung Odyssey Ark, адже він отримав революційну матрицю Quantum Mini-LED з 1056 зонами локального затемнення, завдяки чому його контрастність досягає значення 1 000 000:1. Окрім того, міні-світлодіодне підсвічування здатне досягати яскравості 600 ніт для повністю білого вікна, та пікові 1300 ніт для окремих частин панелі, забезпечуючи підтримку ігор в HDR 10+. В результаті ви отримуєте глибокий чорний, а також яскраві та насичені кольори з матрицею, яка покриває 95% колірного простору DCI-P3.

5 технологій Samsung Odyssey Ark які виводять геймінг на новий рівень

Окрім високої якості зображення, дисплей Samsung Odyssey Ark забезпечує неймовірну чіткість у найдинамічніших іграх завдяки надшвидкій матриці з частотою оновлення 165 Гц, часом відгуку всього 1 мс та підтримкою технології AMD Freesync Premium Pro. Остання дозволяє прибрати артефакти зображення, завдяки тому, що частота оновлення дисплея синхронізується з частотою кадрів сумісної відеокарти, отже користувач не відчує лагів між вводом та реакцією гри на екрані.

Режим Cockpit Mode та Eclipse Lighting

55-дюймова діагональ та висока роздільність дозволяють вмістити на екрані Samsung Odyssey Ark неймовірну кількість інформації, проте різний тип контенту та навіть різні ігри вимагають більшої гнучкості.

5 технологій Samsung Odyssey Ark які виводять геймінг на новий рівень

Щоб надати користувачам максимум можливостей, інженери Samsung реалізували в Odyssey Ark режим Cockpit Mode, який дозволяє повернути екран, змінюючи співвідношення сторін з 16:9 на 9:16. Таким чином можна отримати робочий простір, аналогічний трьом 27-дюймовим дисплеям, розташованим один над одним.

5 технологій Samsung Odyssey Ark які виводять геймінг на новий рівень

Cockpit Mode надає абсолютно нові враження від багатьох ігор, просто уявіть кабіну літака в Microsoft Flight Simulator на 55-дюймовому вигнутому екрані, розміщеному в портретному режимі та ще й з можливістю регулювати кут нахилу. Ще більше зануритися в ігровий світ в цьому режимі допомагає динамічне бокове підсвічування Eclipse Lighting, яке підлаштовується під кольори зображення на моніторі та візуально розширює його.

5 технологій Samsung Odyssey Ark які виводять геймінг на новий рівень

Cockpit Mode також ідеально підійде для перегляду вертикальних відео на TikTok, в Instagram Reels та YouTube Shorts. А розміщення трьох вікон один над одним дозволить одночасно грати, вести ігровий стрім та підглядати додаткову інформацію не перемикаючись між різними вікнами.

Імерсивний звук Sound Dome

Для максимального занурення в гру важливо мати не тільки якісну картинку, але й звук, тому Samsung Odyssey Ark має вбудовану звукову систему з 2.2.2-канальним звучанням. Чотири високочастотні динаміки по кутах екрана та два низькочастотні по центру забезпечують 60 Вт тривимірного звуку, який телепортує вас всередину ігрового світу завдяки підтримці технологій AI Sound Booster та Dolby Atmos.

5 технологій Samsung Odyssey Ark які виводять геймінг на новий рівень

Завдяки такому підходу, Samsung Odyssey Ark легко перетворюється в домашній кінотеатр та музичний центр зі звучанням на рівні окремих просунутих саундбарів. Універсальність моделі робить її ідеальним пристроєм для домашнього медіацентра.

Контролер Ark Dial

В комплекті з Samsung Odyssey Ark можна знайти пульт дистанційного керування та абсолютно унікальний контролер Ark Dial, який дозволяє моментально налаштовувати монітор під свої потреби.

5 технологій Samsung Odyssey Ark які виводять геймінг на новий рівень

Починаючи з керування розміром екрана через функцію Flex Move, наприклад, якщо ви вирішили запустити стару гру або гру з 8-бітною графікою, для яких не потрібна вся площа 55-дюймового екрана. Ark Dial дозволить всього декількома натисканнями підібрати потрібний розмір екрана та його співвідношення.

5 технологій Samsung Odyssey Ark які виводять геймінг на новий рівень

Окрім того, контролер дозволяє керувати багатьма вікнами, розміщуючи поряд два, три, чотири або навіть п’ять екранів. Понад це, користувач може створити власний шаблон, щоб вивести власну кількість екранів у потрібному порядку.

5 технологій Samsung Odyssey Ark які виводять геймінг на новий рівень

Ще одна особливість Ark Dial це можливість буквально на льоту міняти налаштування зображення у грі через Game Bar, перемикаючи частоту оновлення, HDR, співвідношення сторін та наближення картинки, простими рухами колеса контролера.

***

Завдяки Samsung Odyssey Ark геймінг виходить на новий рівень, вам більше не потрібно декілька окремих моніторів та окремий саундбар, все це тепер реально отримати в одному універсальному пристрої. Дізнатися більше про Odyssey Ark та вибрати зручний магазин для покупки можна на офіційному сайті Samsung.