Steam отримає офіційний контролер, але не від Valve а від Hori

Скоро користувачі платформи Valve отримають новий Steam Controller, але не зовсім той самий. Офіційний геймпад для Steam випустить компанія Hori. Він називатиметься Wireless Horipad for Steam та з’явиться лише в Японії (принаймні, поки що). Про це повідомляє The Verge.

Геймпад розроблено з оглядом на Steam Deck, він матиме схожі сенсорні датчики на стиках для активації гіроскопічного керування. Він також підтримує бездротове з’єднання Bluetooth і дротове з’єднання USB-C, а також цілу низку користувацьких можливостей програмування за допомогою програмного забезпечення Hori.

Головної особливості Steam Controller — трекпаду — геймпад від Hori не матиме, проте геймпад має додаткові 4 програмовані кнопки, дві під D-падом та правим стіком та дві на задній частині будуть розміщені pro-кнопки L4 та R4.

Новий контролер вийде на ринок Японії 31 жовтня у чотирьох кольорах (чорному, білому, неоново-жовтому та фіолетовому) за ціною 7 890 ієн (близько $50). Поки що не відомо, чи з’явиться цей контролер за межами Японії.

Однак, Wireless Horipad, здається, має набагато більше можливостей. Почнемо з того, що він дійсно бездротовий, хоча обмежений Bluetooth, який зазвичай менш надійний, ніж бездротовий USB-донгл.

Загалом, використання геймпадів у Steam зростає, як показує статистика Valve. Можливо, це старт появи ліцензійних контролерів для Steam від різних виробників, аналогічно консолі Xbox.