Meta показала кращі за очікувані фінансові результати за перший квартал 2024 року, проте вартості акцій це не допомогло

Meta поділилася фінансовим звітом першого кварталу 2024 року. Попри кращі за очікувані результати, акції компанії все ж впали на 16% через слабкі прогнози. Про це повідомляє CNBC.

Доходи компанії зросли на 27%, до $36,46 мільярда у порівнянні з $28,65 мільярдами за аналогічний період минулого року. Це найшвидший темп зростання з 2021 року. Чистий прибуток збільшився з $5,71 млрд та $2,20 за акцію у 2023 до $12,37 млрд та $4,71 за акцію у 2024. Одна з причин зростання полягає у тому, що витрати на збут і маркетинг знизилися на 16%.

Мета очікує, що дохід у другому кварталі складе від $36,5 млрд до $39 млрд. Якщо брати середню точку у $37,75 млрд, це приблизно 18% зростання, але це все ще нижче за середню оцінку аналітиків у дохід в $38,3 млрд.

Під час звіту, Марк Цукерберг розповів про інвестиції, зокрема, в такі сфери, як окуляри та змішану реальність, які поки не приносять грошей. Він також зазначив, що інвестиції у штучний інтелект зростають.

“З іншого боку, як тільки наші нові послуги зі штучного інтелекту досягнуть масштабу, ми матимемо потужний досвід їхньої ефективної монетизації”, — зазначив Цукерберг.

Серед іншого, Facebook припинив звітувати про щоденних активних користувачів і щомісячних активних користувачів, натомість ввівши цифру “сімейні щоденно активні люди”. Станом на березень 2024 року таких активних людей 3,24 мільярда.

Також повідомили, що дохід від реклами у першому кварталі збільшився на 27% до $35,64 млрд. З поміж іншого було зазначено, що різко зросли витрати китайських дисконтних роздрібних мереж, які вливають гроші у Facebook та Instagram.

Крім того, Цукерберг також очолив ініціативу з перебудови рекламного бізнесу з акцентом на ШІ. Фінансова директорка Meta Сьюзан Лі у лютому заявила, що Meta інвестує в моделі штучного інтелекту, які можуть точно передбачати релевантну рекламу для користувачів, а також в інструменти, які автоматизують процес створення реклами.

Де справи у Meta йдуть не дуже добре, то це у метавсесвіті, де компанія продовжує втрачати гроші. Reality Labs, яка займається розвитком метапростору, повідомила про дохід у розмірі $440 мільйонів за квартал і збитки у розмірі $3,85 мільярда, в результаті чого загальні втрати з кінця 2020 року перевищили $45 мільярдів.