Американська Boston Dynamics показала повністю електричного людиноподібного робота Atlas

Boston Dynamics представила повністю електричного людиноподібного робота Atlas. За інформацією американської компанії, він ґрунтується на десятиліттях досліджень.

Розробка підтверджує прихильність Boston Dynamics до створення найбільш ефективних і корисних мобільних роботів, здатних вирішувати найскладніші завдання в промисловості.

Boston Dynamics зробила це оголошення невдовзі після того, як відправила “на пенсію” гідравлічного робота Atlas. Із цього приводу компанія показала добірку крутих та веселих моментів під час випробувань – гуманоїд стрибає, танцює та, звісно, багато падає.

Зараз виробник запевняє, що електрична версія Atlas буде сильнішою та з ширшим діапазоном руху. Приміром, гідравлічний Atlas останнього покоління (HD Atlas) міг піднімати і маневрувати об’єктами різної форми та розмірів. Нова розробка Boston Dynamics вмітиме ще більше.

“Ми продовжуємо розвивати ці можливості і досліджуємо кілька нових варіацій захватів, щоб задовольнити різноманітні потреби в маніпуляціях, які можуть виникнути в середовищі замовника”, – йдеться в блозі компанії.

У Boston Dynamics кажуть, що електричного робота спершу використовуватиме команда Hyundai. У найближчі місяці і роки компанія чекає можливості показати, на що насправді здатен динамічний людиноподібний робот в лабораторії, на заводі та в нашому житті.