Україна нагородила іноземних хакерів за кібератаки на росію

Іноземна команда хакерів, яка здійснює кібератаки проти росії, отримала подяки від українських військових, повідомляє BBC.

Команда One Fist викрадала дані російських військових фірм і зламувала камери, щоб шпигувати за агресором. Подяку отримав 53-річний Крістофер Кортрайт, мешканець Мічігану, США, який координував хакерські атаки зі свого будинку.

One Fist складається з хакерів у восьми різних країнах, включаючи Велику Британію, США та Польщу. Вони спільно здійснили десятки кібератак, святкуючи кожну у соціальних мережах. Усім їм від українських військових були надіслані грамоти за «значний внесок у розвиток і підтримку життєдіяльності армії».

Зовсім недавно команда One Fist успішно зламала систему відомого російського виробника зброї і викрала 100 гігабайт приватних даних.

«Масив інформації, переданий Міністерству оборони України, містить креслення, специфікації, патенти, програмне забезпечення, що стосуються як існуючих, так і перспективних військових розробок», – йдеться в повідомленні One Fist.

Україна додала, що викрадені дані стали значним ударом для москви та оцінюються в $1,5 млрд.

Повномасштабна війна в Україні спричинила сплеск кіберактивності. Групи на кшталт Anonymous націлювали на росію деструктивні та низькорівневі хакерські атаки, які росія здебільшого ігнорувала.