2K може нарешті отримати ліцензію на FIFA

2K може стати розробником наступної офіційної гри FIFA. Раніше повідомлялося, що видавець роками придивлявся до ліцензії на FIFA.

2023 рік став першим роком без нової гри FIFA за останні три десятиліття. З моменту свого заснування в 1993 році серію розробляла й видавала Electronic Arts. FIFA та EA Sports вирішили припинити своє партнерство у 2022 році після того, як остання виявила небажання платити ліцензійні відрахування, яких вимагала федерація футболу. Після цього EA випустила останню частину франшизи, передбачену чинним контрактом, – FIFA 23, яка вийшла у вересні 2022 року.

І поки компанія продовжувала вкладати свій досвід у футбольні симулятори, працюючи над новоствореною серією EA Sports FC, FIFA вирішила почати пошуки нового партнера-розробника. За неофіційною інформацією, компанія знайшла такого партнера у 2K.

Ці чутки запустив користувач платформи Х Kurakasis. Хоча ця людина ніколи не стверджувала, що володіє інсайдерською інформацією про індустрію, вона має багаторічний досвід знаходити сенсації на кшталт назви нової гри про Індіану Джонса з відкритих джерел.

Аналіз Game Rant історії подачі заявок на інтелектуальну власність компанії 2K та її материнської компанії Take-Two Interactive не виявив жодної активності, яка б вказувала на те, що 2K планує розробку гри FIFA. Сама FIFA також не подавала заявок на реєстрацію торгових марок, пов’язаних з відеоіграми, після свого розриву з EA. Але керівний футбольний орган вже підтвердив, що нова гра FIFA буде створена без участі EA.

Взагалі розробка нової FIFA за участю 2K не є ані неймовірною, ані новою. З одного боку, компанія може похвалитися великим досвідом створення спортивних симуляторів, а її портфоліо включає дуже успішні франшизи, такі як NBA 2K, PGA Tour 2K і WWE 2K. Були також ознаки того, що 2K розглядала можливість купівлі ліцензії на FIFA ще до того, як EA офіційно вирішила не продовжувати свої ексклюзивні права.