Palworld: погрози, зла Nintendo, 7 млн копій, 2 млн гравців онлайн, подальші плани

Нова порція новин про гру Palworld, яка продовжує встановлювати рекорди.

Розробники зі студії Pocketpair сповістили, що почали отримувати погрози від гравців, які вважають, що Palworld занадто схожа на ігри серії Pokémon, і що Pocketpair обікрала Nintendo.

Тем більш, що Palworld вже отримала мод, який замінює усіх «приятелів» на покемонів, а персонажа гравця на Еша. Звісно ж, Nintendo вже виписала DMCA-страйк на це відео. І хоча у гри поки що немає підтримки Steam Workshop, на сайті Nexus Mods вистачає модів для Palworld.

На думку самих розробників, Nintendo не має скаржитися на Pocketpair, тому що Palworld – це більшою мірою гра про виживання на кшталт Ark Survival Evolved чи Valheim, ніж клон Pokémon.

Щодо чергових рекордів, то продажі Palworld за 5 днів сягнули вже 7 млн копій.

22 січня Palworld стала найпопулярнішою грою Steam, а 23 січня вже піднялася на 2 місце у рейтингу найпопулярніших ігор Steam усіх часів, випередивши Counter-Strike 2. Тепер Palworld поступається лише PUBG: BATTLEGROUNDS (3,2 млн гравців). Хоча, якщо все піде такими темпами й далі, гра може обійти й PUBG. Сьогодні Palworld залучила до гри понад  2 млн гравців одночасно. Новий рекорд складає – 2 018 905 гравців.

Щодо подальших планів розвитку Palworld, то для початку Pocketpair полагодила Game Pass версію гри, яка відставала від Steam-версії, хоча начебто спершу вони казали, що Steam, який насправді приносить їм живі грубі гроші, є у пріоритеті, і коли дійде черга до Game Pass версії невідомо.

Крім того, розробники оприлюднили мапу розвідку гри у Дочасному доступі. Першочергові задачі – виправлення численних багів, можливість перепризначати клавіші, поліпшений ШІ приятелів. У подальших планах – PvP, рейдові боси, Pal Arena, кросплей Steam-Xbox, міграція між серверами, нові острови, монстри, боси та технології.

Схожа, ця гра з нами надовго. Як влучно сказав хтось у Мережі: «Якщо Nintendo не збирається робити нормальних ігор з покемонами, це за неї зробить хтось інший.»