eBay звільнить 1000 людей, це 9% робітників компанії

Услід за Google, Microsoft, Discord, Twitch, Unity та багатьма іншими IT-компаніями масове скорочення персоналу запланувала й eBay. Компанія збирається звільнити 1 000 працівників, що складає 9% її штату. І це лише початок, «протягом найближчих місяців» eBay також звільнить невизначену кількість підрядників. Про це пише The Verge.

Попри звіт про прибуток у розмірі $1,3 млрд за минулий квартал, який президент та генеральний директор eBay Джеймі Яннон назвав «ще одним кварталом гарних результатів», сьогодні він припускає, що існує «потреба у змінах», пише що «ми можемо зробити більше для забезпечення нашого успіху» і стверджує, що eBay має бути «більш спритною» компанією, яка «швидше приймає рішення», щоб позиціювати себе на «довгострокове, стійке зростання».

І це попре те, що у минулому кварталі фінансовий директор eBay Стів Пріст казав, що «надзвичайно пишається нашими командами за виконання квартальних фінансових зобов’язань, дотримання розумної дисципліни витрат і виконання ключових результатів на підтримку нашої стратегії».

eBay також стверджує, що надто швидко наймав працівників: «Хоча ми досягаємо прогресу всупереч нашій стратегії, загальна чисельність персоналу та витрати випереджають зростання нашого бізнесу», – пише сьогодні пан Янноне.

Усі американські співробітники eBay будуть завтра працювали з дому, поки компанія обробляє ці новини.

До речі, попередник Янноне, колишній генеральний директор eBay Девін Веніг, отримав вихідну допомогу в розмірі $57 млн після того, як компанію звинуватили у переслідувані пари критиків, яким eBay надіслав живих комах, закривавлену маску свині та похоронний вінок. Зрештою eBay погодився виплатити $3 млн кримінального штрафу за цим звинуваченням.