Тизер серіалу Ripley за романом «Талановитий містер Ріплі» з Ендрю Скоттом у головній ролі

Netflix продемонстрував тизер серіалу Ripley за романом Патриції Гайсміт «Талановитий містер Ріплі» (1955) з ірландським актором Ендрю «Моріарті» Скоттом у головній ролі.

Це вже не перша екранізація відомого роману. Уперше на телебаченні роман вийшов у кримінальній телеантології ще у 1956 р. У 1960 р. з’явилась французька кіноадаптація Purple Noon з Аленом Делоном у ролі Тома Ріплі, а у 1999 р. фільм The Talented Mr. Ripley з Меттом Деймоном у головній ролі. Крім того, екранізувалися і романи продовження, яких загалом було ще чотири.

Нова екранізація створюється під наглядом Стівена Заілляна, володаря премії Оскар за сценарій до фільму Schindler’s List. Крім того, Заіллян писав сценарії таких відомих стрічок як Clear and Present Danger, Mission: Impossible, Gangs of New York, All the King’s Men, Moneyball та The Irishman.

У серіалі Ripley, який спочатку мав вийти на каналі Showtime, а потім переїхав на Netflix, крім Ендрю Скоттом, відомого у першу чергу завдяки ролі у серіалі Sherlock, знялися також Дакота Феннінг, Джон Малкович та співак Джонні Флінн.

Перший сезон Ripley вийде на Netflix 4 квітня 2024 р.