Світова прем’єра українського фільму «Редакція» відбудеться на Берлінале у лютому

На 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі в лютому покажуть новий ігровий повнометражний фільм «Редакція» українського режисера Романа Бондарчука. Про це повідомляє Arthouse Traffic.

Стрічку представлено у програмі Forum, що курована Арсеналом – Інститутом кіно та відеомистецтва Берліна, й зосереджена на пошуці нових форм кіномови. В українських кінотеатрах картину випустять восени 2024 року.

Стрічка розповідає про молодого наукового співробітника природничого музею Юру, який намагається врятувати від знищення рідкісних тварин. Хлопець стає свідком підпалу лісу та несе фотографії підпалювачів і свою статтю до редакції місцевої газети. Але природа, ні справедливість тут нікого не цікавлять.

Наївне бачення світу героя руйнується у вирі фейкових новин, корупційних схем і фальсифікованих виборів. Йому треба з’ясувати, хто він – представник напівзниклого виду «людини справжньої» чи звичайний невдаха?

У головній ролі дебютував Дмитро Багненко – журналіст, а зараз військовий Збройних Сил України. Режисер і співавтор сценарію – Роман Бондарчук, відомий за своїми попередніми картинами «Вулкан» і «Українські шерифи».

«Редакція» продовжує серію фільмів режисера, присвячених дослідженню Півдня України. Стрічку знімали в Херсоні та Херсонській області, зокрема у нині окупованих Олешківських пісках. Фільмування закінчили всього за кілька місяців до повномасштабного вторгнення.