Античит система Call of Duty буде закривати гру, якщо зафіксує використання читів для прицілювання у гравців з мишею та клавіатурою

Офіційний акаунт Call of Duty у Twitter/X сповістив, що античит система гри Ricochet буде закривати гру, якщо зафіксує використання читів для прицілювання у гравців з мишею та клавіатурою. Про це пише IGN.

«Наші системи безпеки тепер націлені на гравців, які використовують інструменти для активної допомоги при прицілюванні, граючи при цьому за допомогою миші та клавіатури. Якщо її виявлено, програму Call of Duty буде закрито. Повторне використання таких інструментів може призвести до подальших дій щодо облікового запису.» – йдеться у повідомленні.

У сповіщені зазначені такі ігри як Call of Duty: Modern Warfare 3, Call of Duty: Modern Warfare 2 та Call of Duty: Warzone.

Системи автоприцілювання для гравців з мишею та клавіатурою – справжній бич онлайн-шутерів. Вони дають гравцям на ПК, які й так мають перевагу над консольними гравцями, додаткові бонуси. Гравці у Call of Duty роками використовували неавторизоване обладнання сторонніх виробників, наприклад XIM чи Cronus Zen, щоб скористатися допомогою при прицілюванні та зменшити віддачу під час використання миші та клавіатури. Минулого року Activision заявила, що Ricochet виявить їхнє використання, і рецидивісти отримають бан. Вважається, що ця останнє покращення Ricochet спрямовано на популярну програму reWASD, яка дозволяє створювати віртуальні контролери, які начебто заміщають мишу та клавіатуру, переконуючи гру ввімкнути допомогу при прицілюванні.