Супутниковий інтернет від Starlink з’явиться на сільгосптехніці John Deere

Компанія John Deere використовуватиме супутники Starlink, щоб під’єднати свою розумну техніку до супутникового інтернету. Сторони підписали відповідну угоду, пише The Wall Street Journal.

Найбільший у світі виробник сільськогосподарської техніки зможе під’єднати трактори, оприскувачі та іншу техніку до інтернету в районах, де немає належного зв’язку.

«Це робить нас на крок ближче до повсюдного підключення в будь-якій точці світу, – пояснив технічний директор Deere Джамі Хіндман. – Найбільша можливість для нас – надати існуючі технології більшій кількості клієнтів».

Він також пояснив, що компанія обрала Starlink частково через швидкість, з якою її низькоорбітальні супутники передають сигнали.

Послуга, яка допоможе автоматизувати посадку і збір врожаю у віддалених місцях, цього року має дебютувати в Бразилії та США. Згодом вона розповсюдиться на інші країни.

Компанія Deere інвестує мільярди доларів у розробку комп’ютерних послуг для фермерів, включаючи програмне забезпечення, яке дозволяє обприскувачам гербіцидів відрізняти культури від бур’янів, а тракторам без водія – орати поля.

Ця угода свідчить про зростаючий вплив Starlink для надання високошвидкісного інтернету. Для цього на орбіті працює близько 5300 супутників.