Sovereign Syndicate – стімпанківська RPG у дусі Disco Elysium

На Steam та GOG.com вийшла рольова гра Sovereign Syndicate від канадської студії Crimson Herring, яка нагадає відразу дві відомі RPG – Disco Elysium та Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura.

Події Sovereign Syndicate відбуваються у steampunk-версії вікторіанського Лондона, у якому разом з людьми живуть і розумні магічні істоти – мінотаври, гноми, циклопи, кентаври та інші. І так, технології тут співіснують з магією (передаємо привіт Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura та українській New Arc Line).

Як і Disco Elysium, Sovereign Syndicate – це текстова рольова гра. Головні герої «чують» внутрішні голоси, які співвідноситися до тих та інших почуттів та характеристик особистості, та реагують відповідно їх «порадам». Перевірка успіху відбуваються через витягування карт Таро, які замінюють тут звичні дайси з D&D CRPG.

У Sovereign Syndicate три різні головні герої – мінотавр, жінка-людина та гном, з власною мотивацією та геть різними характеристиками. Грати треба по черзі за кожного з них, і звісно ж, їх історії перетинаються.

Як ми вже відмічали Sovereign Syndicate доступна у Steam та GOG.com. Зараз гру, яка має виключно позитивні відгуки, можна придбати зі знижкою у 10% за 373 грн.