Rakuten оголосив про відкриття нового офісу в Києві та плани приєднатися до Дія.City

Rakuten Group, Inc., який є власником застосунку для обміну повідомленнями Rakuten Viber, оголосив про відкриття офісу Rakuten в центрі Києва. Про це інформує пресслужба компанії.

«Новий офіс Rakuten відкрився в Києві сьогодні. Також Rakuten оголошує про плани приєднатися до української ініціативи Дія.City з розвитку ІТ-сектору країни у 2024 році», – йдеться в повідомленні.

Три компанії Rakuten – Rakuten Viber, Rakuten Advertising і Rakuten Rewards – наразі мають команди з розробки та маркетингу в Києві та Одесі. Новий київський офіс дозволить місцевій команді працювати разом, ефективніше розробляти технологічні продукти та послуги для користувачів у всьому світі.

Плани Rakuten щодо відкриття офісу з’явилися після того, як голова правління та гендиректор Rakuten Мікі Мікітані супроводжував урядовців Японії під час дипломатичної місії в Україні у вересні 2023 року.

«Плани Rakuten щодо присутності в Україні включають додатковий найм у технологічному секторі та призначення регіонального менеджера. Очікується, що одним із наступних кроків стане запуск в Україні сервісу цифрового гаманця Rakuten Viber після його успішного впровадження в кількох європейських країнах», – йдеться також у повідомленні.

Послуга надасть користувачам Viber в Україні нові фінансові послуги, включаючи можливість надсилати гроші в країну та з країни за допомогою безпечних миттєвих транзакцій.