Прорив у галузі ШІ може змінити технології акумуляторних батарей – Microsoft

Прорив у галузі штучного інтелекту може кардинальним чином змінити технології акумуляторних батарей. Таку думку висловили в Microsoft, пише Independent.

Компанія застосувала ШІ для перевірки понад 32 млн матеріалів, які потенційно можна застосувати у виробництві акумуляторів. Зрештою фахівцям вдалося створити матеріал, який може змінити принцип роботи батарей.

Новий тип батареї може зменшити потребу в літії приблизно на 70%. Але це – не єдиний важливий аспект. Ще один полягає в тому, що ШІ може бути використаний для справжніх проривів. Причому здійснити їх можна швидше, ніж будь-коли раніше.

Торік Microsoft випустила систему під назвою Azure Quantum Elements. Її створили для використання ШІ та інших передових технологій для наукових відкриттів. Її вже використовують компанії, зокрема фармацевтичні.

Але Microsoft хоче довести, що ця технологія може ідентифікувати новий матеріал, який можна синтезувати і який буде корисним. Компанія зосередилася на батареях частково тому, що вони потрібні у повсякденному житті.

Microsoft використала систему ШІ та співпрацювала з Тихоокеанською північно-західною національною лабораторією (PNNL), щоб виявити матеріал, який не існував у природі. Він показав потенціал для створення ресурсоефективних акумуляторів.

Науковці синтезували матеріал і зробили з нього робочий прототип, який продемонстрував, що він справді працює на практиці та що він має потенціал стати новим способом зберігання енергії.