MSI показала портативну ігрову консоль Claw на Windows

Компанія MSI вийшла на ринок портативних ігрових консолей з моделлю Claw на базі Windows, анонсованою на виставці CES 2024. Claw працює на нещодавно анонсованому процесорі Intel Meteor Lake Core Ultra і пропонує моделі вартістю від $699 до $799. Базова версія включає процесор Core Ultra 5 і 512 ГБ пам’яті.

Claw вирізняється новим процесором Intel, який підтримує технологію масштабування XeSS, і в MSI заявляють, що консоль може без проблем запускати ігри класу AAA, як Assassin’s Creed Mirage.

Пристрій також оснащений акумулятором ємністю 53 Вт·год, який, за словами виробника, є найбільшим у своєму класі та забезпечує дві години автономної роботи при повному навантаженні. Claw важить 675 г і має розміри 294х117х21,2 мм. Він оснащений тактильними кнопками, тригерами на основі датчика Холла та джойстиками.

Пристрій отримав 7-дюймовим IPS-дисплей з частотою оновлення 120 Гц, роздільною здатністю 1080p і яскравістю 500 ніт. Інші характеристики включають 16 ГБ оперативної пам’яті, до 1 ТБ пам’яті PCIe M.2, слот microSD, порт Thunderbolt 4, 3,5-мм роз’єм для навушників і кнопку ввімкнення, оснащену датчиком відбитків пальців.

Пристрій також має кнопки макросів і RGB-підсвічування навколо великих пальців. Він працює під управлінням Windows 11 з програмним забезпеченням MSI Center M, що пропонує швидкий доступ до ігор та ігрових бібліотек, а також може запускати ігри для Android через додаток App Player.