Від Google вимагають майже $1,7 млрд компенсації за порушення патентних прав

Компанія Singular Computing вимагає від технологічного гіганта Google $1,67 млрд компенсації за порушення патентних прав. Про це заявив адвокат Singular Керрі Тімберс під час судового засідання, повідомляє Reuters.

Singular Computing була заснована науковцем Джозефом Бейтсом із Массачусетсу. Вона звинуватила Google в том, що компанія буцімто використала її технології для підтримки функцій штучного інтелекту в Google Search, Gmail, Google Translate та інших сервісах. Судовий розгляд справи розпочався у Бостоні.

Під час нього Керрі Тімберс розповів, що науковець поділився з Google своїми інноваціями в галузі комп’ютерної обробки даних із 2010 по 2014 рік. Але Google буцімто скопіював запатентовану технологію Джозефа Бейтса та порушив патентні права.

«Ця справа стосується того, що ми всі давно засвоїли: поважайте інших, не беріть того, що вам не належить, і віддавайте належне там, де воно належить», – сказав адвокат.

Водночас адвокат Google Роберт Ван Нест заявив, що техногігант займався розробкою самостійно. Він назвав Джозефа Бейтса «розчарованим винахідником», який не зміг переконати безліч компаній, включаючи Meta Platforms, Microsoft, Amazon.com Inc і OpenAI використовувати його технологію.

Нагадаємо, що напередодні судового розгляду повідомлялося, що Singular вимагає від Google до $7 млрд відшкодувань за порушення патентних прав.