Прокат фільму за мотивами повісті Кузьми Скрябіна «Я, «Побєда» і Берлін» стартує в березні 2024 року

Прокат українського фільму за повістю Кузьми Скрябіна «Я, «Побєда» і Берлін» стартує з 21 березня 2024 року в усіх кінотеатрах України, які наразі мають можливість продовжувати активну діяльність.

Фільмування стрічки відбувалося в умовах жорстких обмежень під час карантину у 2020 році.  Дату прем’єри було заплановано на 17 березня 2022 року, але у розпал підготовки до прокату відбулося повномасштабне вторгнення.

Фільм занурює глядача в атмосферу 90-х – епоху молодості Кузьми: музику, картатий кричущий стиль та романтичні сподівання молоді. Особливою родзинкою картини є культова музика Скрябіна.

За сюжетом звичайний хлопець, музикант-початківець Кузьма, за три дні до запланованого концерту вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій «Побєді». Там він хоче обміняти раритетну автівку на омріяний шестисотий «Мерседес» у відомого колекціонера. Кузьма обіцяє своїй коханій дівчині Барбарі повернутися додому на крутій тачці, а хлопцям із гурту – обов’язково встигнути на виступ. Але вже з перших хвилин подорожі стає зрозуміло – усе пішло шкереберть. Це – історія про становлення музиканта, пошуки себе, дружбу та шлях до мрії, сповнений карколомними пригодами.

У фільму також є надзвичайна музична складова – українські виконавці переспівали для стрічки 16 пісень Кузьми. Релізи деяких треків відбулися на музичних майданчиках раніше, прем’єру інших заплановано найближчим часом. Згодом усі композиції планують об’єднати й випустити в складі спеціального музичного альбому.

Продюсерами фільму стали Олексій Терентьєв, Юрій Артеменко та Ольга Пантелеймонова. До акторського складу увійшли Іван Бліндар, Марія Стопник та Володимир Гева.