Холодильник зі ШІ: новинка від Samsung пропонуватиме рецепти з урахуванням дієтичних потреб власника

Samsung готується наступного року представити чотиридверний розумний холодильник Flex із системою AI Family Hub+. Його планують презентувати на виставці CES у Лас-Вегасі, пише The Verge.

Холодильник матиме кілька цікавих функцій на основі штучного інтелекту. Приміром, завдяки камері він зможе розпізнавати наявні продукти та з урахуванням запасів харчів пропонувати рецепти в спеціальному додатку.

Також користувачі зможуть відображати зображення зі своїх смартфонів Galaxy на 32-дюймовому сенсорному дисплеї Family Hub та переглядати відео на TikTok і YouTube.

Подібну модель компанія представила у 2023 році, але зараз вона додає нові функції. Наприклад, додаток Samsung Food через Family Hub зможе підключатися до профілю Samsung Health та адаптувати рецепти відповідно до дієтичних потреб власника.

Холодильник все ж матиме певні обмеження. Його функція Vision AI здатна ідентифікувати поки 33 продукти, тому не варто очікувати, що він розпізнає щось надто екзотичне.

Користувачі зможуть вручну вводити терміни придатності на сенсорному дисплеї Family Hub, який надсилатиме сповіщення безпосередньо перед закінченням терміну придатності окремих продуктів.