JAC Motors випустить перший електромобіль з натрій-іонним акумулятором. Старт поставок – вже в січні

Китайський автовиробник JAC Motors, який, як спільне підприємство, входить до складу концерну Volkswagen, готується випустити перший серійний електромобіль (EV) з натрій-іонним акумулятором під новим брендом Yiwei. Про це пише Engadget.

Технологія натрій-іонних акумуляторів менш розвинена, ніж літій-іонних. Але їхня нижча вартість, більша кількість поставок та чудові експлуатаційні характеристики в холодну пору року можуть сприяти прискоренню масового впровадження електромобілів.

Очікується, що поставки хетчбека JAC Yiwei EV почнуться в січні. Схоже, він є ребрендинговою версією авто Sehol E10X, яке анонсували на початку цього року. Модель Sehol описують як таку, що має запас ходу 252 км та ємність акумулятора 25 кВт-год.

Як відомо, Volkswagen має 75-відсоткову частку в JAC та управлінський контроль над нею. Також концерн володіє 50% часткою Anhui Jianghuai Automobile Group Holdings (JAG). Це – материнська компанія JAC. Уряд Китаю володіє другою половиною JAG, що створює одну з найдивніших пар в автомобільній промисловості.