Трейлер українського фільму «Інший Франко»

Кінокомпанія GANZA FILM та дистриб’ютор ADASTRA CINEMA презентують трейлер стрічки «Інший Франко», присвяченої видатному синові великого батька – Петру Франко.

Петро Франко не спочивав на лаврах батька, а і сам був неординарною особистістю. Він один зі співзасновників «Пласту». Він полковник УГА, військовий пілот і один з засновників української бойової авіації. Він педагог, письменник, винахідник та науковець-хімік. Петро Франко був репресований радянською владою і загинув при загадкових обставинах.

Режисером байопіку виступив Ігор Висневський, для якого ця стрічка стане повнометражним дебютом. Головну роль Петра Франка грає В’ячеслав Довженко, відомий насамперед завдяки ролі Серпня у фільмі Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги». У фільмі також знялися такі актори як Надія Левченко, Ахтем Сеітаблаєв, Ірина Кудашова, Роман Куліш, Максим Донець та інші.

Саундтрек для стрічки «Інший Франко» записала вокальна формація «Пікардійська Терція». Титульна пісня фільму – варіація на тему народної пісні «Розпрощався стрілець».

Широкий прокат фільму «Інший Франко» в Україні запланований на 8 лютого 2024 року. Цікаво, що прем’єра стрічки відбулася ще у 2021 р. на Хмельницькому кінофестивалі, де актор В’ячеслав Довженко, що знявся у головній ролі, навіть отримав приз за Найкращу акторську роботу. Початок повномасштабного вторгнення завадив прокату у 2022 р.