Epic Games виграла гучну справу проти Google, але техгігант готується до апеляції

Epic Games виграла гучну антимонопольну справу проти Google. Розробники Fortnite позивалися до технологічного гіганта через монополію магазину додатків Google Play. Про це повідомляє Reuters.

Epic Games звинувачувала Google в тому, що він вживає заходів для усунення конкурентів і стягує з розробників додатків невиправдано високі збори в розмірі до 30%.

Серед звинувачень було й те, що Google незаконно пов’язує Google Play і сервіс Google Play Billing. Це означає, що розробники мають використовувати обидва сервіси, щоб їхні додатки були включені в магазин.

Присяжні визнали правоту Epic за всіма пунктами. У січні суд почне роботу над тим, які засоби правового захисту застосувати. В Epic Games привітали рішення суду, а в Google заявили про майбутню апеляцію.

Це рішення є приголомшливою поразкою для Google, яка управляє одним із найбільших у світі магазинів додатків. Якщо воно зрештою залишиться в силі, то може дати розробникам більше можливостей впливати на те, як розповсюджуються їхні додатки і як вони отримують від них прибуток.